Anglia: a főnök négycsillagos „börtönnel” büntet a zakó után

Vágólapra másolva!
2015.11.25. 16:32
null
Gólt lőtt a Hartlepool, a Leyton játékosaiban felsejlett a négycsillagos szálloda „rémképe” (Fotó: theguardian.com)
Különös büntetésben volt részük az angol negyedosztályú labdarúgó-bajnokságban (League Two) szereplő Leyton Orient labdarúgóinak.



November 15-ét írtunk, amikor a Leyton 3–1-re kikapott a Hartlepooltól. A klub így sorozatban 12 bajnoki meccset játszott le úgy, hogy csak kétszer győzött. Az olasz tulajdonosnál, Francesco Becchettinél betelt a pohár…

Nos, ugye nem hangzik rosszul négy éjszaka egy négycsillagos hotelben? Pedig a játékosoknak és az edzői stábnak pontosan ez volt a büntetés a rossz teljesítményért. Bár az edzések után a keret tagjai a családjukkal tölthették a szabadidejüket, enniük és aludniuk a Waltham Abbey-ben található hotelben kellett. Mindenkit meglepett a döntés, kivéve Becchettit, aki kifejtette: Olaszországban az ilyen eljárások teljesen hétköznapiak.

A menedzser, Ian Hendon reméli, hogy így erősödik a csapaton belüli összetartás. Hogy milyen hatása volt ennek a négy napnak? Biztosan nem ártott, hiszen azóta a Leyton két meccset játszott, egy győzelem és egy döntetlen a mérlege…

Az angol labdarúgó-bajnokság különböző osztályaiban sem annyira ritka az ilyen kreatív büntetés. Annak idején Graham Westley a Preston North End menedzsereként egyszerűen bezárta az öltözőbe a játékosait, ha nem teljesítettek megfelelően. Akár kilencven percig vagy még tovább is tartott a „börtön”.

Az ír labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Martin O’Neill a Wycombe Wanderers menedzsereként az egyik alkalommal odament az éppen zuhanyzó, kiállított Jason Counsinshoz, megragadta, és minden további nélkül kilökte a folyosóra a meztelen játékost, majd bezárta az öltöző ajtaját. Búcsúzóul még odamondta neki, hogy „Szégyen”.

A Bournemouthnál a múlt szezonban bevezettek egy hagyományt, miszerint aki vétett a szabályok ellen, az nem pénzbüntetést fizetett, hanem meg kellett forgatnia egy „szerencsekereket” az öltözőben. Ahol a nyíl megállt, azt a büntetést kapta. Így például bűvészmutatványokat kellett előadnia vagy néhány társával együtt énekelnie kellett a többiek előtt.

Ezek és az ezekhez hasonló eljárások arra szolgálnak, hogy felrázzák a csapatot, a játékosok kikerüljenek a napi rutinból, a gépies cselekedetekből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik