Anglia: Monizt nézték ki a nagy újjáépítési projekt vezetőjének

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 15:36
Az angol másodosztályú Blackpool labdarúgócsapata Ricardo Monizt is kiszemelte a menedzseri pozícióra. A Championshipben 20. helyen záró együttestől a télen távozott Paul Ince, akinek helyét megbízottként Barry Ferguson vette át a szezon végéig, ám ő is lemondott.

Gőzerővel folyik a menedzserkeresés a Blackpoolnál, a klub a hírek szerint hat szakvezetőt nézett ki magának, utoljára Ricardo Monizt, a Ferencváros korábbi vezetőedzőjét – értesült a blackpoolgazette.co.uk. A portál úgy tudja, Karl Oyston, a Blackpool elnöke a múlt héten Lengyelországba utazott, hogy megnézze a Moniz által irányított Lechia Gdansk Lech Poznan elleni bajnokiját (a Gdansk győzött kettő egyre).

A Blackpool elnöke a hírek szerint beszélni akar az összes jelölttel, mielőtt dönt az új menedzser személyéről. A bukmékereknél Moniz a favorit a pozícióra, a holland szakvezetőnek állítólag már ajánlatot is tett az angol másodosztályú klub, így a héten eldőlhet a kérdés.

A Blackpool leendő menedzserének nem lesz könnyű dolga: a csapattól 17 játékos távozott, a most véget érő szezonbeli keretből mindössze hatan maradtak. Nagy újjáépítést terveznek a klubnál, amely a legkevesebb gólt (38) szerezte a Championshipben.

Az 50 esztendős Moniz a Ferencváros előtt dolgozott többek között a Red Bull Salzburgnál, a Tottenhamnél és a Hamburgnál is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik