Anglia: még reggel is hatott az esti Viagra, lemondta az edzést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.16. 18:38
Emlékszik még Émile Mpenzára? A 2014-ben visszavonuló, 57-szeres belga válogatott csatár közel húszéves pályafutása során 12 klubban is megfordult, többek között Vanczák Vilmos csapattársa is volt a svájci Sionban, előtte pedig Angliában kereste a kenyerét. Erről az időszakról került elő most egy nem mindennapi történet.

Mpenza Angliában a 2007–2008-as szezonban a Manchester City futballistája volt, de nem váltotta be a reményeket, így az alsóbb osztályú Plymouth Argyle játékosa lett. Itt egy szezon alatt csak kilenc bajnokin szerepelt (két gólt szerzett), mert rengeteget volt sérült és egyéb problémái voltak. Nem ő volt az edző kedvence. Manchester City futballistája volt, de nem váltotta be a reményeket, így az alsóbb osztályú Plymouth Argyle játékosa lett. Itt egy szezon alatt csak kilenc bajnokin szerepelt (két gólt szerzett), mert rengeteget volt sérült és egyéb problémái voltak. Nem ő volt az edző kedvence.

Ritka pillanat a Plymouth-nál: Émile Mpenza bevethető volt (Fotó: Action Images)
Ritka pillanat a Plymouth-nál: Émile Mpenza bevethető volt (Fotó: Action Images)

A klub akkori skót menedzsere, Paul Sturrock egy könyvben elevenítette fel a Mpenza okozta rendszeres fejfájások egyik legemlékezetesebb történetét.

Fontos megjegyezni, hogy Mpenza rekordot állított fel a klubnál, nála több kifogást senki sem talált arra az esetre, hogy miért nem tud épp edzésre menni.

Az egyik tréningen elhangzott a menedzser szájából a már-már menetrendszerű és unalomig ismételt kérdés: „Nem tudja valaki, merre van ez a Mpenza gyerek?”

Ekkor a csapattársak előálltak az aktuális sztorival, miszerint a csatár az előző este Viagrát szedett be, és még másnap reggel sem múlt el az erekciója, ezért nem tudott részt venni a közös foglalkozáson.

Csak elképzelni tudjuk, mekkora röhögés törhetett fel a játékosok között ebben a pillanatban...

Ahogyan Paul Sturrock fogalmaz: „Sok szürreális pillanatot produkál a futball, de ez még ezek között is kiemelkedő volt, egy külön kategória.”

Émile Mpenza a Sionban 34 mérkőzésen 21 gólt szerzett (Fotó: Action Images)
Émile Mpenza a Sionban 34 mérkőzésen 21 gólt szerzett (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik