Anglia: kihagyott büntető miatt adott sárga lapot a bíró

Vágólapra másolva!
2014.11.07. 18:11
Angliában a nem profi besorolású Canterbury&District labdarúgó–bajnokság csapatai között zajló Challenge Kupában azért kapott sárga lapot egy játékos, mert kihagyott egy büntetőt. A játékvezető, Phil Bing megvédte döntését.

A Red Arrow és a Wingham összecsapásán előbbi 3–0-ra nyert úgy, hogy még egy kimaradt tizenegyes is belefért. Red Arrow és a Wingham összecsapásán előbbi 3–0-ra nyert úgy, hogy még egy kimaradt tizenegyes is belefért.

Phil Bing, aki 20 éve tevékenykedik játékvezetőként a ligában, azért büntette sárga lappal Callum Hinde középpályást, mert szándékosan nem értékesítette a megítélt tizenegyest.

A befújt tizenegyes jogosságával egyik csapat játékosai sem értettek egyet, ezért megbeszélték, hogy szándékosan nem értékesítik azt. A középpályás a rúgást engedélyező sípszót követően lágyan a kapus kezébe gurította a labdát. A játékvezetőnek ez nem tetszett, sárga lapot adott a szabotáló végrehajtónak.

„A játékosoknak tisztelniük kell a döntésemet, ha rossz, ha jó. Ha fölé rúgta volna, nem büntetem meg, de röhejes volt, ahogy megbeszélték és lábujjheggyel a kapusnak gurította a labdát. A labdarúgók nem vehetik saját kezükbe az ítélkezést. Nem engedhettem, hogy a hitelességem csorbát szenvedjen, ezért büntettem. Nem volt sportszerűtlen viselkedés, sőt, pont az ellenkezője, de az ellenszegülés felett nem hunyhattam szemet” – indokolt a játékvezető.

1997-ben, egy Arsenal–Liverpool mérkőzésen hasonló eset történt. Robbie Fowler, a Liverpool csatára tizenegyest harcolt ki, miután a kapujából kitámadó David Seamant szabálytalannak látta a játékvezető. Fowler a sípszó után jelezte, nem ért a lábához. A játékvezetőt ez nem hatotta meg, Fowler gyenge büntetőjét Seaman kivédte, a kipattanót Jason McAteer viszont berúgta. A csatár őszinteségéért később UEFA Fair Play díjat kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik