HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.28 14:54 Frissítve: 2018.08.28 21:12

Anglia: Vardy és Cahill lemondta a válogatottságot

Nem szerepel többé az angol labdarúgó-válogatottban Jamie Vardy. Rajta kívül a Chelsea középhátvédje, Gary Cahill is visszavonult a nemzeti csapattól.

HIRDETÉS
Jamie Vardy visszavonult a válogatottságtól (Fotó: AFP)

 

A Leicester City 31 esztendős gólzsákja, Jamie Vardy a brit médiának erősítette meg a döntését – mint elárulta, régóta fontolgatta a lépést, amelyről már tájékoztatta is Gareth Southgate szövetségi kapitányt.

„Hogy őszinte legyek, egy ideje már gondolkoztam a dolgon. Már nem vagyok mai srác, és mindenki láthatja, hogy a válogatott épp fiatalításon megy keresztül. Úgyhogy megmondtam Southgate-nek, hogy valószínűleg az lenne a legjobb, ha mostantól azokat hívná be inkább, akikről úgy gondolja, hogy megvan a potenciál ahhoz, hogy a válogatott alapemberei legyenek.”

A játékos továbbá arról is beszélt, hogy a klubjára szeretne főként koncentrálni, valamint a családjával több időt tölteni.

Vardy 26-szor lépett pályára az angol válogatottban, s 7 gólig jutott – a támadó ott volt a gárdával a 2018-as oroszországi világbajnokságon is, amelyen Anglia az elődöntőig jutott, s a negyedik helyen végzett.

Vardyn kívül a Chelsea középhátvédje, Gary Cahill sem szerepel többé a nemzeti csapatban.

„Úgy érzem, elérkezett az ideje, hogy hátrébb álljak. Nagyon büszke vagyok rá, hogy több mint hatvan válogatottságig jutottam, néhány alkalommal pedig csapatkapitányként vezethettem ki a hazámat a pályára. Generációváltás zajlik a nemzeti együttesnél, ezért úgy gondolom, ez a megfelelő pillanat ahhoz, hogy meghozzam ezt a döntést” – mondta a 32 esztendős, 61-szeres válogatott Cahill.

James Milnerhez hasonlóan állítólag Vardy és Cahill is arról tájékoztatta Southgate-et, hogy rendkívüli helyzetben – például egy sérüléshullám esetén – készen állnak arra, hogy visszatérjenek még a válogatottba.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 16:16:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

D. Silva korán beköszönt, Agüero bombázott, Gündogan megadta a kegyelemdöfést • Az Arsenal botlott a Wolves ellen.

2018.11.04 21:20:35

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A biznisz ez alkalommal nemes célt is szolgál.

2018.11.03 18:18:11

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Végtelenül közönségszórakoztató csata végén Lacazette mentett pontot a londoniaknak.

2018.10.31 13:30:33

Angol labdarúgás I. M.

Vichai Srivaddhanaprabha több volt, mint klubvezető, sokat tett környezetéért és az egész városért.

2018.10.29 14:57:10

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

A tragikus balesetben elhunyt Vichai Srivaddhanaprabha tulajdonosi érájának története.

HIRDETÉS
HIRDETÉS