Anglia: így adott el a 12. osztályú klub 2500 mezt Spanyolországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.30. 14:35
Hivatalos klubként az első szezonjára készülő Clapton CFC 60 000 fontos bevételre tett szert mezeladásból. Mi áll a meglepő adat mögött, és miért Spanyolországból vásároltak a legtöbben? Íme, a magyarázat!

A Clapton CFC az angol tizenkettedik osztályban játszik, és első szezonját kezdi meg hamarosan hivatalos klubként. Erre természetesen legyártatta saját mezét, ám a vártnál sokkal többet vásároltak belőle – már több mint 2500 eladott darabnál járnak, amelyből 60 000 fontos bevételre tettek szert. A megrendelések nagy része nem Angliából, hanem Spanyolországból érkezett. Clapton CFC az angol tizenkettedik osztályban játszik, és első szezonját kezdi meg hamarosan hivatalos klubként. Erre természetesen legyártatta saját mezét, ám a vártnál sokkal többet vásároltak belőle – már több mint 2500 eladott darabnál járnak, amelyből 60 000 fontos bevételre tettek szert. A megrendelések nagy része nem Angliából, hanem Spanyolországból érkezett.

„Sokkoló volt a számunkra, mert arra számítottunk, hogy nagyjából kétszázötven mezt adunk el egy évben. Nem gondoltuk, hogy egy ilyen kis klub felkelti a spanyol futballrajongók figyelmét, ennek ellenére nagyon örülünk neki” – nyilatkozta a klub egyik tagja.

Azóta viszont kiderült, hogy miért is vásároltak annyi mezt Spanyolországból – az ok az ország történelméhez kapcsolódik. A színösszeállítás ugyanis a Nemzetközi Brigádok színeire hajaz. Ezek a csoportok a fasizmus ellen harcoltak a köztársaságiak oldalán az 1930-as években, a spanyol polgárháború alatt.

A Clapton először a nyáron, egy barátságos mérkőzésen viselte a mezt, melyen a helyi nézőket 232 fő tette ki, mára viszont a klub alig bír a megrendelésekkel. Ez természetesen az árat is felemelte: a korábbi 25 helyett ma már 30 fontot kell fizetni egy mezért. Sőt, a Clapton Twitter-oldalán már spanyol nyelvű bejegyzések is megjelentek.

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik