Anglia: „Hogy veheti így bárki komolyan a válogatottat?”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.11. 14:20
null
Az angol válogatott szurkolói ennél többet várnak (Fotó: AFP)
Finoman szólva sem nyerte el mindenki tetszését az angol labdarúgó-válogatottnak a világbajnok Németország elleni, 0–0-ra végződő találkozón mutatott teljesítménye, illetve a szövetségi kapitány, Gareth Southgate azon ötlete, hogy a West Bromwich Albion játékosát, Jake Livermore-t a kezdőcsapatba állította.

Hozzá kell tenni, nem a középpályás szerepeltetése volt az egyetlen meglepő húzás Southgate-től: a Wembleyben mutatkozhatott be a legjobbak között Ruben Loftus-Cheek, a Crystal Palace középpályása, illetve Tammy Abraham, a Swansea csatára, de a kezdő tizenegyben kapott helyet az egyszeres válogatott Harry Maguire, valamint a kétszeres válogatott Kieran Trippier is.

Visszatérve Livermore-ra: a WBA nyolcasa nem teljesített jól az első félidőben, a szurkolók pedig egy kicsit sem kímélték a hatodik válogatott meccsén lehetőséget kapó játékost.. Csak néhány példa:





A legtöbben egyszerűen nem hitték el, hogy ez megtörténhet: akadt olyan, aki szerint Livermore-ral a pályán nem lehet komolyan venni az angol válogatottat. Más pedig egyszerűen örült, hogy nem utazott el és költött pénzt arra, hogy a 27 éves labdarúgót lássa játszani válogatott mezben.

Ráadásul nem ez az egyetlen negatívum: a szurkolók – már nem először – papírrepülőket dobáltak a pályára, ezzel kifejezve nemtetszésüket.



Akadt azonban pozitív momentuma is a találkozónak: Jordan Pickford rendkívül hosszú – és pontos – kirúgása már elnyerte a rajongók tetszését, ahogy a debütáló Ruben Loftus-Cheek teljesítményével is elégedettek voltak.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik