Anglia: Campbell „belépőjére” Mourinho is büszke lenne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.30. 11:12
null
Sol Campbell szerint a Macclesfield Town mázlista, hogy őt nevezte ki
Az angol negyedosztályú Macclesfield Town menedzserének kinevezett Sol Campbell az első sajtótájékoztatóján biztosította a sajtót és a klub szurkolóit, hogy amikor a mikrofon mögé kerül, nem fognak unatkozni.

A Tottenham, az Arsenal és a Portsmouth korábbi védője hét éve visszavonult, de most először kapott munkát vezetőedzőként. Szerinte ennek az a magyarázata, hogy még játékosként egyszer azt mondta, ha fehér lenne, tíz éven át lett volna az angol válogatott csapatkapitánya.

„A klubvezetők azt gondolhatták, »nem akarunk Sollal tárgyalni, mert balhés típus, múltja van«. De mire valók az állásinterjúk, ha nem arra, hogy megismerd a jelentkezőt” – fejtegette korábban Campbell.

Macclesfieldben meghúzták, amit eddig senki más, és kinevezték Campbellt, aki az első sajtótájékoztatóján letette a névjegyét.

„Mindent beleadok ebbe a munkába. Nagyon sokat tanultam a labdarúgásról, ismerem a játékot, mint a tenyeremet. Tudom, hogyan kell irányítani az embereket, hogyan kell kommunikálni, és a klubot is felmértem. Csodás hely ez számomra, hogy elinduljak az edzői pályán” – mondta Campbell, aki ezt követően amolyan José Mourinho üzemmódba váltott.

„Tudom, néhány szurkoló azt kérdezi majd, »mit keres ez itt?« De most itt van egy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező játékos, aki egykor a világ egyik legjobb labdarúgója volt, és ezt a klubot választotta. Szerintem ezzel ki kell egyezniük, így mindenki jól jár” – mondta Campbell.

A belépő megvolt, most már csak az ehhez illő eredmények kellenek a League Two utolsó, 24. helyén álló klubnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik