Anglia: B*meg, a Unitedbe megyünk – Berbatov a City-ajánlatról

Vágólapra másolva!
2018.09.03. 13:50
Dimitar Berbatov a FourFourTwo-nak  adott interjújában elmondta, hogy mielőtt a Manchester Unitedhez szerződött volna, megkereste a városi rivális Manchester City, de arról az ajánlatról hallani se akart.

A 37 éves exfutballista a 2007–2008-as Premier League szezonban remek teljesítményével hívta fel a figyelmet magára. Az idényben 36 mérkőzésen 15 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki a Tottenham Hotspur színeiben. 2008 nyarán kereste meg őt a Manchester United, de mint kiderült a Manchester City is komolyan érdeklődött a támadó felől.

„Nem voltam közel a Cityhez, hogy őszinte legyek. A menedzserem tájékoztatott az érdeklődésről, de én azt mondtam, hogy engem nem érdekel, én a Unitedhez akarok menni, a történelem, a játékosok, a tradíció, minden miatt” – nyilatkozta a játékos a lapnak, majd folytatta:

„Azt hiszem Robinho átigazolása (a brazil 2008. szeptember 1-jén érkezett a Manchester Cityhez) utáni napon mondta újra a menedzserem, hogy van egy másik klub is a számodra, akik több pénzt fizetnek. Mire én: B*meg a Manchester Unitedbe megyünk!”

Az interjú során elmondta Berbatov, hogy néha nem a pénzről szól minden. Egy kis faluból jött Kelet-Európából, és a United egy álom beteljesülése volt számára.

Dimitar Berbatov 2008 nyarán 34 millió fontért szerződött a Manchester Unitedhez, amelynél később 149 mérkőzésen 56 gólt, és 27 asszisztot jegyzett. A bolgár támadó „vörös ördögök” után megjárta a Fulhamet, a Monacót, és a PAOK-ot is, majd 2017-ben Indiából vonult vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik