Anglia: Bale + Hazard + Falcao = Rooney – gazdagsági toplista

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.23. 14:16
Wayne Rooney végzett az élen a Nagy-Britanniában született és/vagy élő leggazdagabb fiatal sportolók toplistáján, amelyet a Sunday Times állított össze.

A Manchester United támadója 82 millió fontos vagyonával lett a leggazdagabb 30 éves vagy annál fiatalabb sportolók között az Egyesült Királyságban. Rooney vagyona 10 millió fonttal gyarapodott az egy évvel korábbi állapothoz képest. Az angol válogatott klasszis heti 300 ezer fontot keres klubjánál, de szponzori szerződései (Nike, Samsung) is szépen hoznak a konyhára. Manchester United támadója 82 millió fontos vagyonával lett a leggazdagabb 30 éves vagy annál fiatalabb sportolók között az Egyesült Királyságban. Rooney vagyona 10 millió fonttal gyarapodott az egy évvel korábbi állapothoz képest. Az angol válogatott klasszis heti 300 ezer fontot keres klubjánál, de szponzori szerződései (Nike, Samsung) is szépen hoznak a konyhára.

A dobogóra több futballista nem is fért fel, a második helyen a teniszező Andy Murray (57 millió font), a harmadikon kevéssel lemaradva Rory McIlroy (56 millió font) golfjátékos végzett.

A Real Madrid walesi sztárja, Gareth Bale 13 millió fonttal lett gazdagabb az elmúlt egy évben, ez a negyedik helyre volt elég – vagyona 34 millió fontra duzzadt.

A listán innentől a kilencedik hellyel bezárólag csak futballistákat találunk, bár egyikük sem brit. A sort Amir Khan ökölvívó zárja, akinek hamarosan gyarapodhat a vagyona, májusban a mexikói Saúl Álvarezzel lép szorítóba.

1. Wayne Rooney 82 millió font
2. Andy Murray 57 m
3. Rory McIlroy 56 m

4. Gareth Bale 34 m
5. Sergio Agüero 33 m
6. David Silva 31 m
7. Cesc Fabregas 29 m
7. Radamel Falcao 29 m
9. Samir Nasri 22 m
10. Eden Hazard 18 m
10. Amir Khan 18 m

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik