Anglia: az Újpest volt kapusa úgy érzi, kinőtte az NB I-et

Vágólapra másolva!
2015.01.12. 07:26
Az Újpesttől nemrég az angol másodosztályban szereplő Charltonhoz igazoló Marko Dmitrovics szerint kinőtte a magyar bajnokságot. A kapus szeretne minél hamarabb a kezdőcsapatba kerülni az utóbbi időben nagyon gyengén szereplő együttesben.

„Az Újpestnek, a Standardnak és a Charltonnak is ugyanaz a tulajdonosa. Minden összejött, úgy érzem, hogy kinőttem a magyar bajnokságot és a Charltonnál azt mondják, komolyan számítanak rám. Az átigazolást tulajdonképpen egy nap alatt nyélbe ütöttük" – mondta Dmitrovics.

A légiós új együttesének nem megy jól mostanában: a csapat a legutóbbi tizenkét bajnokijából mindössze egyet nyert meg és visszacsúszott a tizennegyedik helyre a Championshipben.

„Krízisben vagyunk. Jól játszunk, de nem tudunk gólt szerezni. A következő fordulóban nagyon nehéz meccsünk lesz a Watford ellen. A Championshipben minden csapat számára az a cél, hogy feljusson a Premier League-be, ahol nagyon sok pénzt tehet zsebre. Jelenleg nem sok esélyünk van az első két hely elérésére, de a hatodik pozícióba odaérhetünk. A célunk a playoff, majd meglátjuk, hol állunk májusban az alapszakasz végén. Nagyon erős ez a liga, 24 csapat van, mindegyiknek kitűnő játékosai, nüanszok dönthetnek arról, hogy a Premier League-be kerülsz vagy maradsz a Championshipbe. Jelenleg az egyik legerősebb liga Európában."

Mint ismert, az angol másodosztály első két helyezettje automatikusan feljut, míg a harmadiktól a hatodik helyezett csapatok rájátszásban döntik el, hogy melyikük lesz a harmadik együttes, amely a Premier League-be jut.

Angol sajtóhírek szerint az Evertonnál is szóba került a szerb kapus, de ő a Charltont választotta, minden bizonnyal a több játéklehetőség miatt.

„Csak ismételni tudom magam, azt mondták, hogy komolyan számolnak velem. Keményen fogok dolgozni, remélem hamarosan a kezdő tizenegyben kapok helyet"

Azt azonban, hogy ki játszik majd a Charltonban, immár új menedzser fogja eldönteni. A másodosztályú klubbal kapcsolatos friss hír ugyanis, hogy a csapat azonnali hatállyal menesztette a csapatot irányító Bob Peeterst.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik