Anglia: az új Rooneyt látták benne, négy évvel később majdnem öngyilkos lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.26. 16:43
null
George Green (balra) egy Liverpool elleni utánpótlás-mérkőzésen.
Egészen megrázó riportot készített nemrégiben a BBC Sport az Everton egyik korábbi utánpótlás-játékosával, George Greennel. A középpályás 2011-ben érkezett a liverpooli gárdához, majd mélyrepülésbe kezdett, és négy évvel később már az öngyilkosságon gondolkozott.

 

Sokan a következő Rooneyt látták a 15 éves George Greenben, akit 2011-ben kétmillió fontért szerződtetett az Everton a Bradford Cityből. Az ígéretes karrier előtt álló fiatal folyamatosan játszott az Everton utánpótláscsapataiban, és egészen 18 esztendős koráig minden jól alakult.

„Ahogy betöltöttem a felnőttkort, úgy éreztem, hogy kinyílt előttem a világ. Az egyik este elmentünk meccset nézni egy pubba a haverjaimmal. Ekkor fogyasztottam először drogot. Megkínáltak kokainnal, és az megváltoztatta az életem. Innentől kezdve piáltam, drogoztam, meg fociztam.”

Green elmesélte, hogy havonta körülbelül 2000 fontot költött kokainra, és azt érezte, hogy a gazdagságnak sosem lesz vége. Sokszor az edzéseket is kihagyta másnaposság miatt.

„Egy jó este? Körülbelül ezerötszáz fontot költöttem. Csak élveztem az életet, viszont sosem találkoztam olyan barátokkal, akik egyenesbe hoztak volna. Mindenki ivott, drogozott, ördögi körben éreztem magam. Egyik este elmentem az egyik barátomékhoz inni meg drogozni. Hajnalban egy fogdában találtam magam. Felhívtam az Evertonnál egy tisztviselőt, sírtam és elmondtam neki, hogy segítségre van szükségem. A drogok hatására rendkívül visszaesett az életem, mindent elvesztettem.”

A klub hetente 5000 fontot fizetett a játékos kezeléseire, ám ezek nem fejtették ki a várt hatást, és egyre lejjebb csúszott.

„Kaptam egy vadiúj Mercedest, úgy összetörtem, hogy körülbelül négyezer fontos kárt okoztam. Részegen vezettem, nevetséges voltam.”

Green elhagyta az Evertont, és négy klubot is megjárt ebben az időszakban. Miután végleg felbontották a szerződését a liverpooli együttesnél, a nyolcadosztályú Ossett Albionhoz került, ahol heti 80 fontot keresett. Ekkor akart először öngyilkos lenni.

„Nehéz volt elhagyni az Evertont. Ott álltam egy vonatállomáson, és azon gondolkoztam, hogy véget vetek az életemnek. Majd a hangosbemondó szólt, hogy a vonatot törölték. Azt gondoltam, ez a jel, hogy nincs itt még az időm. Összetörtem, sírtam és hazamentem.”

A fiatal labdarúgó mentális problémái még itt sem értek véget. 2017-ben túladagolta magát, amikor a Salford Citynél futballozott.

„Bevettem az összes tablettát, ami az asztalon volt, és meg akartam halni.”

A Salford City résztulajdonosa és egyben a Manchester United korábbi védője, Gary Neville is próbált segíteni neki. Meghívta a házába, ahol hosszasan beszélgettek.

Green ezután lassan elkezdett jó útra térni, 2018 áprilisa óta tiszta. Van egy kétéves kislánya, valamint a párja várandós és októberben születik a második gyermeke. Jelenleg a Chesterben rúgja a labdát, s közben tagja az anonim alkoholisták és kokainisták csoportjának. A 22 éves játékos most is úgy tartja, hogy a futball nélkül halott lenne, mivel ez az egyetlen dolog, amiben jó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik