Anglia: Az Arsenal az életem része - Van Persie

Vágólapra másolva!
2012.08.17. 18:23
Egy rövid idézetet már közöltünk Robin van Persie-től a Manchester Unitedbe igazolása kapcsán – íme, a váltással kapcsolatos néhány további gondolata, amelyet újságírók kérdéseire öntött szavakba pénteki bemutatásakor.

„Sem az én részemről, sem az Arsenaléról nincs ellenségeskedés. A klubban senki sem haragszik rám, és én sem haragszom senkire – mondta Van Persie az őt faggató riportereknek nyolc év után elhagyott klubjához fűződő viszonyáról. – Az Arsenal az életem része, a londoni klub jó volt hozzám. A jövőt illetően nem jutottunk egyezségre, nos, az életben előfordul ilyesmi."

S hogy mi volt a külső ösztönzés, ami miatt elhagyta az „ágyúsokat"? A holland labdarúgó így válaszolt:

„Amikor nehéz döntéseket kell hoznom, mindig a bennem lakozó kisgyerekre figyelek. S az a kisgyerek most torkaszakadtából üvöltötte, hogy »Manchester United!« Errefelé a futball jelenti az éltető levegőt. Karrierem legnagyobb kihívása, hogy megfeleljek az itteni elvárásoknak, és jó csapatot alkossak új társaimmal. Mindannyian nagyon segítőkészek, a miliő olyan, mintha egy családba csöppentem volna."

„Wayne Rooney világsztár futballista, Paul Scholes és Ryan Giggs szintén az, ráadásul ők ezt két évtizede folyamatosan bizonyítják. Hatalmas kihívás elé nézek, büszke vagyok rá, hogy itt lehetek, és remélem, nagy diadaloknak leszek részese" – fogalmazta meg vágyait Van Persie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik