Anglia: Attól, hogy nő vagy, kaphatsz egy pofont – Moyes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.03. 14:55
Magyarázkodhat David Moyes, az angol élvonalbeli Sunderland labdarúgócsapatának menedzsere, miután nem túl udvarias stílusban beszélt a BBC riporternőjével a Burnley elleni hazai gól nélküli döntetlent követően – még akkor is, ha mindketten jót nevettek a megjegyzésén.

Vicki Sparks, a BBC riporternője megkérdezte a mérkőzés utáni interjúban David Moyest, jelentett-e extra nyomást a játékosainak, hogy Ellis Short, a Sunderland tulajdonosa a helyszínen tekintette meg a Burnley elleni bajnokit. „Nem, de attól, hogy maga egy nő, kaphat egy pofont. Legközelebb legyen óvatosabb” – reagált a Manchester United korábbi menedzsere. A BBC hozzáteszi: a riporternő és Moyes is nevettek a beszélgetés alatt.„Nem, de attól, hogy maga egy nő, kaphat egy pofont. Legközelebb legyen óvatosabb” – reagált a Manchester United korábbi menedzsere. A BBC hozzáteszi: a riporternő és Moyes is nevettek a beszélgetés alatt.

Hétfői sajtótájékoztatóján Moyes elnézést kért. „Mélyen megbántam a mondataimat. Az nem én vagyok, aki úgy beszél. Elismerem a hibámat. Beszéltem a BBC riporternőjével, aki elfogadta a bocsánatkérésemet.”

Ugyanakkor Rosena Allin-Khan sportminiszter az angol Labdarúgó-szövetség (FA) közbenjárását sürgeti. „Ez szégyenletes. David Moyes nem úszhatja meg a szexista megjegyzéseit, az FA-nek azonnal cselekednie kell.”

A Sunderland utolsó a Premier League-ben 30 fordulót követően, nyolc pontra van a bennmaradást érő helyen álló Swansea-tól. Az előttünk álló hétközi forduló keddi játéknapján a címvédő Leicester Cityhez látogat David Moyes együttese.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik