Anglia: átértékeli szponzori kapcsolatait az FA

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.05. 13:06
null
Angol szurkoló és sör (Fotó: AFP)
Az angol Labdarúgó-szövetség átgondolja eddigi kapcsolatát és együttműködését a fogadóirodákkal és a sörgyárakkal, nyilatkozta Greg Clarke, az FA elnöke.

 

A Times szerint a szövetség várhatóan még a nyáron döntést hoz ezzel kapcsolatban. A vizsgálat olyan komoly szponzorokat érint, mint a Ladbrokes fogadóiroda, illetve a Carling, a Budweiser és a Carlsberg sörgyár..

Áprilisban az angol szövetség a fogadási szabályok megszegése miatt 18 hónapra eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, Joey Bartont, a Burnley játékosát.

A 34 éves középpályás bevallotta, hogy több mint tíz éve szerencsejáték-függőségben szenved, ugyanakkor feltette a kérdést: az FA-nek nem kellene-e megvizsgálnia, mennyire függ a szerencsejátékkal foglalkozó cégektől ahelyett, hogy a játékosokat okolná?

Barton védelmében megszólalt Kevin Twaddle, a Motherwell és a Hearts korábbi csatára is, aki szerint a futballisták 90 százaléka szokott fogadni. „A szerencsejáték a labdarúgás kultúrájának részévé vált” – nyilatkozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik