Anglia: Adam Johnson új szakmájával heti 20 fontot keres a börtönben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.25. 10:32
null
Ebben a börtön él most Adam Johnson (Forrás: The Sun)
Közel két hónapja él a börtönben a szexuális bűncselekménye miatt hat év börtönbüntetésre ítélt korábbi labdarúgó, Adam Johnson, aki állítólag nemrég még fitneszedzőként dolgozott heti 11.5 fontért, mostanra azonban szakmát váltott.

Az angol bulvárlap, a The Sun egyik belső informátora szerint Adam Johnson amellett, hogy tanulja a fodrászkodást, már „teljes állásban” dolgozik hetente hat órát a börtön borbélyüzletében, ezért pedig húsz fontot – mintegy 8000 forintot – kap. Összehasonlításképpen: a Sunderlandben heti 60 ezer fontért futballozott.

A Doncaster közelében található börtön egyik alkalmazottja hozzátette, hogy Johnson csendes, visszafogott, igyekszik megtartani a távolságot a többi elítélttől, nem keresi a balhét. Ugyanakkor néhány rabot bosszant, hogy kényelmes, nem túl nehéz munkát végez, amiért pénzt is kap, és az ebédideje rendszeresen két óráig tart.

„Úgy döntött, hogy nem erőlteti az edzősködést a börtönben, mert a személyzet félt, hogy ezzel visszaélnek a rabtársai és megsérül. De egyszer már kihúzta a gyufát, mert telefonon beszélt a 17 hónapos kislányával, Aylával, ami ugye tilos a szexuális bűnözőknek” – folytatta a bulvárlap forrása.

Állítólag Johnson több millió fontot tett félre a fizetéseiből – sőt, amit a börtönben kap, azt is elteszi –, hogy amikor kiengedik, új életet kezdjen.

Johnson éppen új luxusvilláját építette, amikor kirobbant a botrány és elítélték. A The Sun egy humoros táblázatban összeszedte, hogy milyen különbségek vannak a börtön és az új ház között.

A TÁBLÁZATBAN SZEREPLŐ ADATOK
Az első oszlop Johnson új házának, míg a másodikban a börtön adatai olvashatóak.
Alvás szempontjából Johnson házában hét fürdőszobás hálószoba van, míg a börtönben 614 cella wc-vel, mosdókagylóval.

A luxusvillában medence, bowlingterem, bár és mozi is található, a börtönben edzőterem, sportcsarnok, focipálya és a mozgásra kialakított speciális udvar van szórakzás céljából. Ugyanakkor míg a korábbi futballista otthona egy golfpályára néz, a börtön mellett közvetlenül egy buszmegálló van.

A MEGDÖBBENTŐ TÉNYEK

Mint ismert, hat év börtönbüntetésre ítélték Adam Johnsont, a Middlesbrough, a Manchester City és a Sunderland korábbi angol válogatott labdarúgóját, amiért 2015 elején szexuális kapcsolatot létesített egy 16 éven aluli lánnyal, amit tiltanak a szigetországi törvények.

Adam Johnson korábban tagadta a vádakat, ám februárban elismerte, hogy fiatalkorúval szexelt. A Sunderland azonnal felbontotta a játékos szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik