Anglia: Adam Johnson nővérére is börtönbüntetés várhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.10. 11:39
Adam Johnson, korábbi angol válogatott labdarúgó és Sunderland-játékos nővére, Faye is börtönbe kerülhet a „bíróságon illegálisan készített fotókért”.

Faye Johnson volt barátjának, Steven Knoxnak a tárgyalásán volt jelen, amikor egy fényképet készített a bíróság épületének ablakából. A fotó felkerült a Facebookra is, az alábbi mondattal kiegészítve: „Tényleg nem tudom, mit tehetnék ennél többet.”

Az angol törvények ezer fontra vagy börtönbüntetésre ítélik azt, akit elkapnak bíróság területén történt illegális fotózásért. 2011-ben egy tinédzsert két hónapra zártak börtönbe hasonló bűn elkövetéséért. Faye Johnson helyzetét súlyosbítja, hogy a képet megosztotta háromezer Facebook-követőjével, ráadásul a készített fotó és a poszt egyértelműen bizonyítja, hogy ő volt a „tettes”.

Steven Knoxnak hasonló cselekedért kellett bíróság elé állnia: ő is egy fényképet posztolt ki, arról a kiskorú lányról, akivel a lány bátyja, a hat évre elítélt Adam Johnson létesített szexuális kapcsolatot. A lányt élethosszig tartó névtelenség védi, mivel szexuális bűncselekmény áldozata lett, így bármilyen tett, amely veszélyezteti az áldozat ismeretlenségét, bűncselekménynek minősül. Knox azután töltötte fel a képet, miután Johnson elismerte, hogy kiskorúval folytatott testi kapcsolatot.

Knoxot végül a bíróság 16 hét börtönbüntetésre ítélte, és nem zárható ki, hogy Faye Johnsonra is hasonló, bár mérsékeltebb ítéletet szabhatnak ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik