Anglia: a szurkolók mezszámcserét követeltek, a klub válasza zseniális!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.16. 17:07
Nem mindennapi történet kerekedett ki az angol ötödosztályú labdarúgó-bajnokságban. A szigetországban rengeteget beszélnek mostanában az Ebbsfleet Unitedról, miután a csapat a múlt hétvégén a Leyton Orient ellen tévés meccset játszott.

Jó néhány szurkoló kiszúrta, hogy az egyik Ebbsfleet-játékos hátára Mambo van írva. Ez teljesen érthető, hiszen a futballista neve Yado Mambo.Mambo van írva. Ez teljesen érthető, hiszen a futballista neve Yado Mambo.

A drukkereknek sokkal inkább az szúrt szemet, hogy nem az 5-ös mezszámot viseli a 26 éves védő. Még mindig nem érti, ugye? Hallgasson bele egy picit ebbe a nótába:

Most már rémlik valami, ugye? Lou Bega 1999-es slágerét a mai napig világszerte imádják, a legnépszerűbb videómegosztón már több mint 100 millióan nézték vagy hallgatták meg a Mambo No. 5 című dalát.

A Mambo No. 5 című dalát…

Tömegével kapta a szurkolói leveleket a klub, hogy ha van egy Mambo nevű játékosa, akkor ő miért nem 5-ös mezben játszik?! Micsoda szentségtörés ez!



Nos, az 5-öst éppen a gárda csapatkapitánya viseli, a 29 éves – kissé nagydarab – Dave Winfield, akit nem igazán szeretne felidegesíteni az ember különböző mezmizériák miatt.

A klub azonban nem várt sokáig, nemrég bejelentette, hogy Mambo már abban a mezben pózol, amelynek viselésére született és ami igazán megilleti őt.

Ám a szurkolók legnagyobb bánatára Mambo hivatalos mezszáma nem változik, ugyanis csak egyetlen dresszt gyártatott az egyesület, meglovagolva a hirtelen jött népszerűséget.

És ha már ennyien beszélnek róluk, szeretnék valamilyen hasznos dologra terelni a figyelmet: elhatározták, hogy ezt az egy darab mezt licitre bocsájtják, s a befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel.

Az aukció jelenleg 350 angol fontnál tart, ami körülbelül 118 ezer forint.

Ha egyébként Yado Mambót honosítanák az olaszok, egy másik nagy sláger, a Mambo Italiano (szerző Bob Merrill, magyarul Komár László énekelte) is új értelmet nyerne…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik