Anglia: A PL rengeteget fejlődött, mióta elmentem - Fabregas

Vágólapra másolva!
2015.05.13. 09:58
Cesc Fabregas, a Chelsea 28 éves spanyol labdarúgója a Barcelonánál kezdte pályafutását, ám még fiatalon az Arsenalhoz került, amelynél nyolc évet töltött el, mielőtt visszatért volna a katalánokhoz.  Azonban három esztendő elteltével, tavaly nyáron a Chelsea kedvéért ismét a szigetországba költözött. A játékos a Cope-nak elmondta, a Premier League az elmúlt években taktikailag sokat fejlődött, míg a La Ligában sokkal több a technikás futballista.
„A két bajnokság sokban különbözik – kezdte Cesc Fabregas. – A spanyol bajnokság sokkal technikásabb, de a Premier League is rengeteget fejlődött, mióta elmentem – főleg taktikailag. A középcsapatok jobban fel tudják venni a versenyt a legjobbakkal, sokkal nehezebb őket legyőzni. Amíg az angol bajnokság kiegyenlítettebb, addig Spanyolországban a futball minősége jobb.”

„Izgalmas szezon volt, és megnyertük a PL-t. Évekig játszottam a szigetországban úgy, hogy nem tudtunk első helyen végezni. Ez mindig is bántott, és azt kívántam, bárcsak sikerülne. Most végre bajnokságot nyertünk, és ismét ott lehetünk a Bajnokok Ligájában.”

Fabregas karrierje során Arsene Wengerrel, Pep Guardiolával és José Mourinhóval is dolgozott, s elmondta, szerinte miért különleges ez az edzőhármas.

„Nagyon versenyképesek, felkészültek, szeretnek nyerni, és tudják is, hogy mi a teendő a soron következő csapat ellen. Valamint azzal is tisztában vannak, hogy mit kell tenni az ellenfél klasszisaival szemben, és hogyan kell játszani. Olyan szakemberek, akik már azelőtt megtanítanak minden egyes részletet, taktikai elemet a játékosoknak, mielőtt a pályára küldenék őket. Az, hogy tőlük tanulhattam, mindig mérföldkő volt pályafutásom során.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik