HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.21 14:17 Frissítve: 2018.09.21 14:52

Anglia: a letartóztatástól félve nem tér vissza a gaboni

Nem hajlandó visszatérni hazájából az angol harmadosztályban szereplő Sunderlandhez a csapat gaboni középpályása, Didier Ndong, mert attól fél, hogy a klub kijárja, hogy a rendőrség már a repülőtéren letartóztatja, amiért hét hónapja nem látták a Sunderlandnél.

HIRDETÉS
Ndong (fehérben) 31 alkalommal játszott a Premier League-ben a Sunderland színeiben (Fotó: AFP)

 

Valójában ez a hét hónap azért nem ennyi, a klub tudta, hogy hol van a középpályása, hiszen január végén fél évre kölcsönadták az élvonalban szereplő Watfordnak. Más kérdés, hogy a 24 éves játékos még utolsó sunderlandi bajnokiján piros lapot kapott, ami miatt eltiltással kezdett a Watfordban, s utána még háromszor ülhetett le a cserepadra, de pályára nem lépett. Így Ndong az idény végén úgy utazott haza a nyári szabadságára, hogy már 5 hónapja nem járt a munkaadója közelében, ám a Sunderlandnél ekkor még tudtak róla, hogy hazautazik.

A bajok akkor kezdődtek, amikor a nyári felkészülés kezdetekor nem jelentkezett a 18-szoros gaboni válogatott játékos a klubnál, s csak folytatódtak, amikor a múlt héten a Sunderland közölte, kirúgta szenegáli védekező középpályását, Papy Djilobodjit, miután a játékos szerződésszegést követett el.

A gaboni iSport című újság egy a játékoshoz közeli forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy Ndong attól fél, hogy ha 7 hónap után visszatérne a Sunderlandhez, akkor a klub elintézné, hogy már a repülőtéren letartóztassa őt a rendőrség szerződésszegés miatt.

„Nekem aztán semmi dolgom vele, azt se tudom, kicsoda. Nem találkoztunk soha, éppen ezért nem is számítok rá a csapatnál, főleg ilyen előzmények után” – ezek már Jack Ross, a Sunderland menedzserének szavai, akit idén május 25-én neveztek ki a klub élére.

A Sunderland minden bizonnyal nem szeretne ingyen megválni a keret legértékesebbnek tartott labdarúgójától – a mértékadó transfermarkt oldal szerint nyolcmillió eurót ér a gaboni –, aki viszont nem akar már a csapatnál játszani. Egyre valószínűbb, hogy eladni majd csak télen tudja a klub, miután ma – Európában utolsóként – a San Marinó-i átigazolási piac is bezár…

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.08 14:15:59

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A londoniak a legjobbkor találtak be az első és a második félidőben is • Hazard két gólpasszt adott.

2018.12.05 20:53:45

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A londoniak meghosszabbították veretlenségi sorozatukat, ám legyőzhették volna a Manchester Unitedet.

2018.12.02 14:27:05

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Hamisítatlan rangadó: Unai Emery csapata hatgólos meccsen győzte le a Tottenhamet.

2018.11.24 15:59:40

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Sarri csapatának szemernyi esélye sem volt a rangadón, 54 perc alatt minden eldőlt a Wembleyben.

2018.11.16 07:35:48

Angol labdarúgás GYÖNGYÖSI BALÁZS (LONDON)

„Ez a fejezet ma lezárult, mostantól újra az angol válogatott szurkolója vagyok, mint kissrácként.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS