Anglia: „A Leicester City mindenkinek reményt ad”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.07. 13:53
A Manchester City idegenbeli legyőzése (3–1) után a Leicester City ötpontos előnnyel vezeti az angol bajnokságot, és már Olaszországban is mindenki Claudio Ranieri csodájára jár. Az olasz vészmegoldásként érkezett a nyáron menesztett Nigel Pearson helyére, de annak ellenére, hogy gyors menesztést jósoltak neki, csodákat művel csapatával.

„A mai világban minden a pénzről szól, de a Leicester City mindenkinek reményt ad – mondta Ranieri a Corriere della Serának. – Amikor a nyáron elkezdtük a felkészülést, láttam a srácokon, hogy tartanak az olasz stílustól. Semmit sem akartam erőltetni, ezért beszélgettünk. Tisztelem azokat az edzőket, akik kidolgoznak egy stratégiát, hogy azt valósítsák meg a csapatukkal, de én más elvet követek, a meglévő játékosok erősségére építem a taktikát.”Ranieri a Corriere della Serának. – Amikor a nyáron elkezdtük a felkészülést, láttam a srácokon, hogy tartanak az olasz stílustól. Semmit sem akartam erőltetni, ezért beszélgettünk. Tisztelem azokat az edzőket, akik kidolgoznak egy stratégiát, hogy azt valósítsák meg a csapatukkal, de én más elvet követek, a meglévő játékosok erősségére építem a taktikát.”

„Megígértem a srácoknak, hogy a lehető legkevesebbet beszélünk a taktikáról. Azt is elmondtam, hogy Angliában az edzések és a meccsek alapvető intenzitása miatt nem erőltetjük a fitneszedzéseket. Angliában fokozottan igaz, hogy első a pihenés. Ha mindenki kifújta magát, edzhetünk. Heti két szabadnap az alap. Ha szombaton játszunk, a vasárnap szabad, hétfőn enyhe edzés, kedden keményebb. A szerda szabad, csütörtökön újra keményebb tréning jön, pénteken a szombati meccs előtti átmozgatás következik” – mesélt el egy hetet Ranieri, kiemelve, bízik a játékosaiban, fel sem vetődik, hogy valaki lazsáljon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik