Anglia: a legerősebb focistáé a legtökösebb nyilatkozat – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.31. 11:20
null
Akinfenwa bevágta, szépre sikerült a búcsú (Fotó: Action Images)
Mint ismert, hétfőn az AFC Wimbledon nyerte az angol labdarúgó negyedosztály (League Two) feljutásért vívott rájátszásának fináléját, így története során először szerepelhet a harmadosztálynak megfelelő League One-ban. A döntő második és mindent eldöntő gólját a világ legerősebb csatára, Adebayo Akinfenwa szerezte tizenegyesből (csereként beállva), a lefújás után szokatlanul őszinte nyilatkozatot adott.

A 34 éves Akinfenwa szerződése lejár a szezon végén, a finálé előtt közölte vele klubja, hogy nem számítanak rá a jövőben. Az izomkolosszus csatár pályafutása 13. együttesét keresi, tovább folytatná kalandját az angol futball alsóbb osztályaiban.

„Ez egy valóra vált álom, csodálatos érzés – nyilatkozta az egyik televíziónak élő adásban a lefújást követően Akinfenwa. – Most, hogy belegondolok, gyakorlatilag munkanélküli vagyok, így üzenem a menedzsereknek, hogy írjanak rám WhatsAppon, és szerezzenek nekem melót” – tette hozzá a rabul ejtő kisugárzással rendelkező csatár.

Óriási ember, hatalmas öröm (Fotó: Action Images)
Óriási ember, hatalmas öröm (Fotó: Action Images)

„Nem mi voltunk a rájátszás esélyesei, így nemcsak a Leicester képes a meglepetésre, hanem az AFC Wimbledon is. Nem tudok szebb távozást elképzelni, mint ez. A Wembleyben futballozni, a szent gyepszőnyegen, ennél jobb már nem lesz. Remélem, mindenki néz most, aki azt mondta, hogy túl nagy vagyok a futballpályára" – üzent hangos nevetéssel Akinfenwa.


Az AFC Wimbledon játékosai a „bűn városában”, Las Vegasban folytatják a feljutás kiharcolásának megünneplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik