Anglia: a legendás focista esete a kiba...tt Cityvel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.23. 09:48
null
Gary Lineker és felesége az idei ascoti lóversenyen (Fotó: Reuters)
Káromkodhat-e a kiváló futballistából keresett szakkommentátorrá váló Gary Lineker a Twitteren, ha szülővárosa csapata megveri a Manchester Unitedet? Ez is téma az angol sajtóban ezekben a napokban.

Gary Lineker egyértelművé tette, hogy szerinte igen, hiszen órákkal azt követően, hogy munkaadója, a BBC kilátásba helyezte: figyelmeztetik őt az ezzel kapcsolatos felelősségére, dacosan újabb „obszcén” tweettel jelentkezett.

A Telegraph a BBC szóvivőjének közleményére hivatkozva számolt be arról, hogy Linekert – aki többek között arról nevezetes, hogy pályafutása során még csak sárga lapot sem kapott – rendszeresen emlékeztetik a közösségi médiában megjelenő írásaival kapcsolatos felelősségére.

Nem, nem figyelmeztettek!
Nem, nem figyelmeztettek!

A téma vasárnap élesedett, amikor a Leicester City 1–3-as állásról 5–3-ra legyőzte a Manchester Unitedet, és szülővárosa klubjának sikerét a Twitteren kommentálva Lineker – a kiscsapat volt játékosa és „életfogytig” kitartó szurkolója – nem fukarkodott a nevezetes négybetűs szavak (f.ck, s.it) alkalmazásával.

„Kedves újságok, ha akkor sem káromkodhatok, amikor a Leicester kétgólos hátrányból 5–3-ra legyőzi a Manchester Unitedet, akkor tényleg semmikor sem tehetem. Egyébként köszönöm aggódó soraikat” – tweetelte Lineker, majd nem sokkal később hozzátette: a BBC sohasem figyelmeztette őt a szabados twitterezése miatt.

„De most már elég legyen ebből! – jött hamarosan a vitát lezárni szándékozó, dacosan gúnyos üzenet. – Nem káromkodom a jövőben egészen addig, ameddig a Leicester le nem győzi azt a … kiba..tt… Manchester Cityt is.”

Gary Linekernek több mint hárommillió követője van a Twitteren, és a BBC arra hivatkozva beszél a felelősségéről, hogy futballal kapcsolatos üzeneteihez korhatár nélkül bárki hozzáférhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik