Anglia: a játékvezetői jelentés menti meg Rooneyt a kétmeccses eltiltástól?

Vágólapra másolva!
2011.10.09. 11:45
Kis túlzással az a legfontosabb hír most az angol labdarúgás világában, hogy a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőn kiállított Wayne Rooney egy- vagy kétmérkőzéses eltiltást kap-e, azaz a kontinensbajnokság első vagy első két mérkőzését kell-e kihagynia.

Némi reménysugár a „háromoroszlánosok” számára, hogy a mérkőzés játékvezetője, a német Wolfgang Stark elárulta, jelentésében kedvezően írt Rooneyról.Wolfgang Stark elárulta, jelentésében kedvezően írt Rooneyról.

„Talán segíthet neki, hogy döntésemet minden különösebb felhajtás nélkül elfogadta – nyilatkozta Stark. – A piros jogos volt, nem is gondolkodhattam rajta. Mindenki látta, mi történt, Rooney javára kell írni viszont, hogy nem ellenkezett döntésemmel, és egyszerűen lesétált a pályáról. Elküldtem jelentésemet az esetről az UEFA-nak, már csak a szervezettől függ, milyen ítéletet hoz.”

Szövetségi kapitánya megértő Rooneyval, az angol sajtó kevésbé, de csapattársa, John Terry szerint nem szabad a támadónak a médiával foglalkoznia most.

„Remélem, most már leszállnak róla – nyilatkozta az Angliában nagy tiszteletnek örvendő védő. – Nincs abban a helyzetben a csapat, hogy elviseljük Wayne hiányát. Mindannyian hibázunk, gondoljunk csak Dél-Afrikára… Bízom benne, hogy tanulunk mindebből.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik