Anglia: a FIFA engedélyezte, Rice angol válogatott lehet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.05. 16:57
null
Rice (balra) a jövőben Angliát képviseli (Fotó: AFP)
A korábban az ír labdarúgó-válogatottban szereplő Declan Rice úgy döntött, a jövőben inkább az angol nemzeti csapatot szeretné erősíteni, és ehhez a nemzetközi szövetség (FIFA) is hozzájárult.

A West Ham United 20 éves védekező középpályása – aki középső védőként is bevethető – ír szülőktől, de Londonban született, és február közepéig hezitált, melyik válogatottat válassza, mondván: kevert nemzetiségűnek tartja magát.

Rice februárban úgy határozott, Gareth Southgate nemzeti csapatában kíván szerepelni – ha a szakvezető behívja –, ehhez azonban szüksége volt a FIFA jóváhagyására is, ugyanis korábban három alkalommal már pályára lépett az ír együttesben. A nemzetközi szövetség azért engedélyezte számára a váltást, mert tétmérkőzésen még nem szerepelt Mick McCarthy gárdájában.

Az angolok a tavalyi világbajnokságon a negyedik helyen végeztek, idén júniusban pedig ott lesznek a Nemzetek Ligája négyes döntőjében. Rice ebben az idényben 30 mérkőzésen lépett pályára klubjában, ahol alapembernek számít.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik