A Special One a „Special Two” ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.01. 10:14
null
Mourinhóék a ligautolsó elleni meccsen őrizhetik meg vezető pozíciójukat (Fotók: Action Images)
Ha hétvége, akkor bajnoki víkend az öreg kontinens labdarúgópályáin. A Bundesligában a 23., az olasz és a spanyol első osztályban egyaránt a 26. kört, Angliában pedig már a 28. fordulót rendezik meg (plusz vasárnap a Ligakupa-finálét is). A slágermeccsek hétvégéje a mostani: a mai csemegét a Bayern–Schalke és a Roma–Inter, a holnapit az Atlético Madrid–Real Madrid és a Milan–Juventus találkozó jelenti. És lesz egy szombat délutáni Magath–Mourinho (Fulham–Chelsea) párharc is. Topliga-beharangozónk.

ANGLIA

A táblázat első négy helyezettje közül három ma lép pályára. Az éllovas Chelsea a sereghajtó Fulhamnél vendégszerepel, amelynek nemrégiben kinevezett új menedzsere, Felix Magath első hazai bajnokijára készül.

„Mourinho éppen olyan, mint én. Mindkettőnknek van egy pár címe, és az is közös bennünk, hogy nem szeretünk veszíteni” – vont párhuzamot a The Special One és saját maga között a német tréner. Ő lenne akkor a The Special Two?

„Névrokona” arról beszélt, hogy klubjának szüksége van a szomszédvár Fulhamre. „Igen, érzelmileg kötődöm a Fulhamhez, hiszen szomszédunk, egyben riválisunk. A riválisoknak pedig szükségük van egymásra. Ezért nem szeretném, ha kiesne, azt szeretném, ha továbbra is első osztályú maradna, ezzel együtt nyernünk kell ellene szombaton” – fogalmazott Mourinho, aki különben nem repesett a szombati sorsolástól.

„Csütörtökön hajnalban érkeztünk haza Törökországból (a Galatasaray elleni BL-nyolcaddöntőről – a szerk.), és nem is edzettünk aznap, sőt péntek délelőtt sem. Hosszú volt az út, vasárnap is nehéz lett volna játszanunk, így szombaton még nehezebb lesz” – zárta mondandóját a portugál.

Magath épp a Chelsea fáradtságára alapozva bízik a meglepetésben, mint mondta, szerencse, hogy hosszú volt a „kékek” útja, megpróbálják kihasználni ezt.

A második helyezett Arsenal a kiesés rémétől fenyegetett Stoke-nál vizitál, és a soraiban újfent feltűnhet Mesut Özil. A negyedik helyezett Liverpool is idegenben játszik: az idényt remekül kezdő Southamptonhoz látogat.

Daniel Sturridge, a „vörösök” 24 éves csatára az utóbbi nyolc bajnokiján mindig betalált, és ha ma is eredményes lesz, akkor már csak egy meccs választja el Ruud van Nistelrooy (MU) 2003-as rekordjától, a holland ugyanis egyhuzamban 10 meccsen szerzett gólt a Premier League-ben.

A 28. fordulóval kapcsolatos hír, hogy a Ligakupa vasárnapi fináléja (Manchester City–Sunderland) miatt a Sunderland–West Bromwich találkozót egyelőre ismeretlen időpontra, a Man. United–Man. City városi derbit március 25-ére halasztották.

NÉMETORSZÁG

A Bayern München gyakorlatilag már csak elveszíteni tudja a salátástálat – hatalmas fölénnyel vezeti a tabellát, a Leverkusennel szemben tizenkilenc, a Dortmunddal szemben húsz, a Schalkéval szemben meg huszonegy pont az előnye. A formája pedig szédületes, mindössze négy egységet veszített 22 forduló alatt a bajnokságában, amelyben már 47 mérkőzés óta veretlen összesen.

Ezúttal Szalai Ádám együttese, a Schalke vár a bajorokra, és a királykékek hétközi BL-produkcióját (1–6 otthon a Real ellen) elnézve, Josep Guardiola legénysége aligha fog megizzadni…

Thomas Müller egy hete combsérülést szenvedett Hannoverben, így biztosan kihagyja a mai mérkőzést, Arjen Robben és Toni Kroos viszont visszakerülhet a müncheniek kezdőcsapatába. Ami a Bundesligában november eleje óta eredménytelen Szalait illeti, a magyar csatár már annak is örülne, ha egyáltalán becserélnék. Pályára lépése esetén jubilálna: eddig 99 alkalommal játszott a német első osztályban.

Az utóbbi három találkozóján gólképtelen Hannover a nála tíz ponttal többet gyűjtő Augsburg otthonában vendégszerepel. Leonardo Bittencourt és Jan Schlaudraff is újfent edzésbe állt a 96-osoknál, de játékuk bizonytalan – legalábbis kezdőként. Huszti Szabolcs ugyanakkor továbbra is biztos pont a hannoveriek kezdő tizenegyében.

Az ősszel Totti vezetésével 3–0-ra nyert a Roma az Inter otthonában, a kapitány azonban ezúttal nem lehet ott a pályán
Az ősszel Totti vezetésével 3–0-ra nyert a Roma az Inter otthonában, a kapitány azonban ezúttal nem lehet ott a pályán

OLASZORSZÁG

Egyetlen meccs szerepel a Serie A mai programjában: a sokáig hibátlan, jelenleg második Roma az idény előtt sokkal szebb szezonban reménykedő, ötödik helyezett Internazionalét látja vendégül. A két csapat között tizenhét pont a különbség a táblázaton, ráadásul a fővárosiak egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak.

„A Juventus nem lankadhat, nem bóbiskolhat el a bajnokság végéig” – utalt csapata tavaszi terveire Rudi Garcia, a Roma edzője. A „farkasoknak”, ha nem akarják szem elől téveszteni a listavezetőt, csakis egyetlen eredmény lehet elfogadható ma este az Interrel szemben: a három pont begyűjtése.

SPANYOLORSZÁG

Valamennyi bajnokesélyes vasárnap játszik a 26. fordulóban. A második Barcelona az Almería vendéglátójaként köszörülheti ki a múlt heti San Sebastian-i csorbát, míg az éllovas Real és a harmadik Atlético éppen egymással meccsel utóbbi otthonában. Mivel egy elég simának tűnő párosításról és egy háromesélyes rangadóról van szó, még az is megeshet, hogy vasárnap este egyformán 63 pont áll majd a három dobogós neve mellett…

BUNDESLIGA, 23. FORDULÓ
15.30: Augsburg–Hannover
15.30: Dortmund–Nürnberg (Tv: Eurosport2)
15.30: Leverkusen–Mainz
15.30: Bremen–Hamburg
15.30: Braunschweig–Mönchengladbach
18.30: Bayern München–Schalke (Tv: Eurosport2)

A bajnokság állása itt!

PREMIER LEAGUE, 28. FORDULÓ
16.00: Everton–West Ham
16.00: Stoke–Arsenal
16.00: Hull–Newcastle
16.00: Fulham–Chelsea (Tv: DigiSport1)
18.30: Southampton–Liverpool (Tv: DigiSport1)

A bajnokság állása itt!

PRIMERA DIVISIÓN, 26. FORDULÓ
16.00: Málaga–Valladolid
18.00: Levante–Osasuna
20.00: Getafe–Espanyol (Sport 2)
22.00: Elche–Celta Vigo

A bajnokság állása itt!

SERIE A, 26. FORDULÓ
20.45: Roma–Inter (DigiSport2)

A bajnokság állása itt!

LIGUE 1, 27. FORDULÓ
17.30:
Saint-Etienne–Monaco
20.00:
Sochaux–Bordeaux (Tv: SportKlub)
20.00:
Lorient–Bastia
20.00:
Nice–Toulouse
20.00:
Reims–Valenciennes
20.00:
Rennes–Guingamp

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik