A Real Madrid 60 millió eurós ajánlatra készül Fabregasért - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2011.02.11. 12:17
null
A Marca úgy tudja, a Realnak elsőre 60 millió eurót érne meg Fabregas
Címkék
A Marca című napilap információi szerint a Real Madrid labdarúgócsapata 60 millió eurós ajánlatot készül tenni Cesc Fabregasért. A játékosért komoly versenyt futhat a Barcelonával, amely legutóbb 45 millió eurót ajánlott az Arsenal világbajnok spanyol középpályásáért, de volt neveltjük helyett a katalánok csupán „kosarat" kaptak Londonban .

Madridban már beszédtéma egy ideje Fabregas megszerzésének lehetősége, aki Xabi Alonsóval a középpálya közepén ideális párost alkothat. Az Arsenal 23 éves csapatkapitánya így a madridiak első számú célpontja lehet a nyári átigazolási piacon.

SZAVAZÁS

Ön szerint hol folytatja pályafutását a nyártól Cesc Fabregas?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Florentino Pérez klubelnök, aki az erősítések tekintetében szeret a nevek bűvöletébe esni, legutóbb 2009 nyarán vitt az együtteshez igazi húzónevet: akkor Cristiano Ronaldo és Kaká került a „királyiakhoz”.

No és az azóta világbajnok Xabi Alonso. Ő azonban – Fabregasszal ellentétben – nem igazán márkanév a labdarúgásban, attól függetlenül, hogy szakmailag megkérdőjelezhetetlen a szerepe úgy a Real Madridban, mint a spanyol válogatottban. Tavaly nyáron hozzá hasonló kaliberű játékosok kerültek a madridiakhoz – Mesut Özil, Ángel Di María, Sami Khedira –, az igazi „galaktikust" azonban a kispadra szerződtette a mindig nagyot álmodó klubelöljáró, aki José Mourinhót hozta el a spanyol fővárosba.

Fabregasért a Barcelona fut komoly versenyt immár évek óta, a katalánok nagyon szívesen visszacsábítanák saját nevelésű középpályásukat. A spanyol bajnoki címvédő 2010 nyarán is nagy erőket mozgósított a transzfer érdekében, de 45 millió eurós ajánlata nem hatotta meg a londoniakat.

Talán majd most, a madridi. A spanyol lap tudni véli, hogy a felkínált 60 millió euró mellett Karim Benzemának is fontos szerep juthat az alkuban. A francia Arsene Wenger az elmúlt években hiába keresett klasszis centert, talán honfitársában végre megtalálja. Egyszer már bejött neki ez korábban, Thierry Henry éveken át volt kulcsembere az „ágyúsoknak".

Múlt nyáron a világbajnoki cím ünneplésének eufóriájában barcelonai honfitársai Barca-mezt adtak Fabregasra, hiába. Tegnap Víctor Valdés nyilatkozta: nem tudja elképzelni Fabregast a Real fehér szerelésében, bár nyilván aligha őt és katalán társait kérdezik meg erről Madridban és Londonban... No persze, a látványos futballra esküdő Barcelona támadásba lendülhet átigazolási fronton is...

A középpályás szerződése csak 2014-ben jár le az Arsenalnál, és a transfermarkt.de szerint értéke jelenleg 55 millió euró.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik