A pofon, Del Piero könnyei és a baki – 10 dolog, amiért csak imádni lehet Giggst

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.02. 17:40
Napra pontosan 25 évvel ezelőtt, 1991. március 2-án egy fiatal walesi futballista, Ryan Giggs bemutatkozott a Manchester United első csapatánál. Csereként állt be, az MU 2–0-s vereséget szenvedett az Evertontól. Kevesen gondolták, hogy a klub történetének egyik legfontosabb pillanata lesz ez…

A The Telegraph most összeállított egy alternatív listát, mely nem a meggyőző eredményeit és sikereit, hanem érdekességeket emel ki a legendás karrierből.

ÍME, 10 DOLOG, AMI MIATT CSAK IMÁDNI LEHET RYAN GIGGST

1. TÖBB PREMIER LEAGUE-MECCSE VAN, MINT A CSAPATOK TÖBBSÉGÉNEK

Giggs pályafutása során összesen 632 PL-meccsen lépett pályára. Hogy legyen viszonyítási alap: a 64 csapatból, amely valaha szerepelt a Premier League-ben, 34-nek kevesebb élvonalbeli bajnokija van. Nem játékosnak, csapatnak!

2. AHOGY EZT A POFONT TŰRTE…

Nem sok olyan ember van a világon, aki ki merne osztani egy taslit Ryan Giggsnek. Louis van Gaal ennek ellenére megtette ezt. A reakció mindent elmond Giggsről. Életben hagyta a hollandot…



3. AMIÉRT EZT A REAKCIÓT VÁLTOTTA KI DEL PIERÓBÓL

A Juventus legendája, Alessandro Del Piero visszavonulása után elismerte, két játékos volt, aki miatt sírt futballmeccs után: az egyik Diego Maradona, a másik Ryan Giggs. Utóbbi azt követően csalt könnyeket az olasz ikon arcára, hogy a United 1999-ben kiütötte a torinóiakat a Bajnokok Ligájából.

4. EZÉRT A FOTÓÉRT

Karácsonyi hangulat Giggs-módra (Fotó: thetelegraph.co.uk)
Karácsonyi hangulat Giggs-módra (Fotó: thetelegraph.co.uk)

5. ÉS EZÉRT A FOTÓÉRT

Barnul, de rossz helyen (Fotó: thetelegraph.co.uk)
Barnul, de rossz helyen (Fotó: thetelegraph.co.uk)

6. TÖBB GÓLPASSZA VAN, MINT BÁRKINEK

Nemcsak rekordot döntött, úgy elhúzott, hogy talán sosem fogják be. A walesi összesen 162 gólpasszt osztott ki a Premier League-ben. Hogy ez milyen sok? A második helyen Frank Lampard áll, 102 gólpasszal.

7. EZÉRT A GÓLÉRT



8. EZÉRT A HIBÁÉRT



9. MERT FELTALÁLTA EZT A BEDOBÁST



10. ÉS EZÉRT A BESZÉDÉRT

Mikor eljött a búcsú, Giggs mikrofont ragadott, és egy nem mindennapi, szívszorító videóban üzent a drukkereknek, és köszönt meg mindent.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik