Ezer km egy 0-8-ért: a játékosok fizetnék a drukkerek útját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.20. 09:51
null
A kép mindent elárul arról, Mannonénak milyen napja volt Southamptonban (Fotó: Action Images)
Vito Mannone, a Sunderland labdarúgócsapatának kapusa azt kezdeményezi, hogy a Southampton elleni megalázó 0–8-as vereséget követően a „fekete macskák” játékosai fizessék ki a St. Mary’s Stadionba elutazó 2600 drukker költségeit.

Szó, mi szó: a sunderlandi drukkerek nem voltak felhőtlenül boldogok, hogy oda-vissza mintegy ezer kilométeres útjuk mellé még egy nyolc nullás verést is kaptak „ajándékba” – a hétvégi volt a klub történetének holtversenyben legnagyobb veresége. A Sunderlandnek ez a negyedik 8–0-s veresége az 1879 óta íródó klubtörténelemben: a Southampton előtt 1911-ben a Sheffield Wednesday, 1968-ban a West Ham United, 1982-ben pedig a Watford mért megalázó csapást a csapatra.

„Beszélek a társaimmal, hogy van-e lehetőségünk kifizetni a drukkereink utazási és belépőköltségeit. Komolyan gondolom, hogy ezt kellene cselekednünk, mindent megteszek, hogy kárpótolhassuk őket. Nem harcoltunk, nem dolgoztunk. Jól kezdtük a meccset, de miután megkaptuk az első gólt, bedobtuk a törölközőt – én magam is így tettem. Borzalmasan nehéz volt ezt átélni nekünk és nekik is. A szurkolóink különlegesek, végig buzdítottak minket. Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen drukkerek előtt játszhatok – én nem biztos, hogy így reagáltam volna a helyükben” – nyilatkozta Mannone.

A mérkőzést követően Gus Poyet vezetőedző nyilvánosan kért elnézést a szurkolóktól.

„Sosem éreztem magam ennyire borzalmasan a pályán játékosként vagy edzőként, mint most. Még szurkolóként sem éreztem ilyet. Szégyenletes és elfogadhatatlan volt” – mondta Poyet.

Nem Mannonéék az elsők, akik kifizetik a szurkolók belépőit egy balul sikerült mérkőzés után: hogy mást ne mondjunk, legutóbb a magyar válogatott tagjai állták a Romániába elutazó drukkerek jegyeit, igaz, az a kezdeményezés a bukaresti túra szervezőitől indult.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik