A 87 éves klubrekord és az elitklub, amelynek Agüero tagja lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.04. 13:34
A Manchester City 6–1-es sikert aratott a Newcastle United felett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 8. fordulójában. A nagy különbségű győzelem nem születhetett volna meg, ha nincs Sergio Agüero, aki húsz (!) perc alatt öt gólt szerzett, és ezzel nemcsak megnyerte csapatának a meccset, hanem egy PL-rekordot is felállított. Ő lett az egy mérkőzésen a legrövidebb idő alatt öt gólt hintő játékos az angol bajnokságban.


Sergio Agüero Jermaine Defoe 2009-es rekordját adta át a múltnak, aki 36 perc alatt szerzett öt gólt a Wigan ellen 2009-ben. Rajtuk kívül csak három támadó, Alan Shearer, Dimitar Berbatov és Andy Cole volt képes ötször betalálni egy mérkőzésen a Premier League-ben.
Sergio Agüero Jermaine Defoe 2009-es rekordját adta át a múltnak, aki 36 perc alatt szerzett öt gólt a Wigan ellen 2009-ben. Rajtuk kívül csak három támadó, Alan Shearer, Dimitar Berbatov és Andy Cole volt képes ötször betalálni egy mérkőzésen a Premier League-ben.

Forrás: skysports.com
Forrás: skysports.com

SERGIO AGÜERO GÓLJAI


JERMAIN DEFOE ÖT TALÁLATA A WIGAN ELLEN (2009)


DIMITAR BERBATOV ÖT GÓLJA A BLACKBURN ROVERS ELLEN (2010)


ANDY COLE ÖTÖSE AZ IPSWICH TOWN ELLEN (1995)


ALAN SHEARER ÖTSZÖR VETTE BE A SHEFFIELD WEDNESDAY KAPUJÁT (1999)


Érdekesség, hogy Agüero 497 perc után szerzett ismét gólt a Premier League-ben. Legutóbb augusztus 16-án a Chelsea ellen 3–0-ra megnyert bajnokin volt eredményes. A csatár a Newcastle elleni mérkőzés előtt csupán tizenhat alkalommal próbálkozott a bajnokságban, ezekből egy gól született, és a lövések 6.25 százaléka találta csak el a kaput.

Agüero hét próbálkozása a mérkőzésen
Forrás: twitter.com/optajoe
Agüero hét próbálkozása a mérkőzésen Forrás: twitter.com/optajoe

Szombaton azonban fordult a kocka, a csapat kapura tartó tizenegy kísérletből hét lövést ő eresztett el, ezekből öt utat talált a Newcastle kapujába. A City menedzsere, Manuel Pellegrini is megemlítette Agüero korábbi góltalanságát.

„Sergio Agüero jelentette a különbséget. Mindig csodálatos nézni, ha egy játékos öt gólt szerez, és jó volt látni, hogy Sergio milyen kiválóan futballozott amikor egygólos hátrányban voltunk. A korábbi mérkőzéseken is megvoltak a lehetőségei, de nem sikerült gólt szereznie. Ma azonban visszatért. Ismét voltak helyzetei, de ezúttal már eredményes volt. Egyáltalán nem bosszankodott, amikor lecseréltem. Mivel az első félidőben már kezelték, nem akartam kockáztatni, ezért hoztam le.”

Agüero a Twitteren is megköszönte mindazoknak, akik bíztak benne.

A Manchester City hivatalos honlapja sem tétlenkedett. A történelmi tett után összeszedett néhány érdekességet az argentin csatárról.

Forrás: twitter.com/MCFC
Forrás: twitter.com/MCFC

Agüero lett a második Man. City-játékos, aki öt gólt szerzett egy mérkőzésen. Ez korábban csak Tommy Johnsonnak sikerült 1928. szeptember 15-én az Everton elleni meccsen, amelyet 6:2-re nyert meg a City.

–Csak kilencszerért labdához abban a húsz percben, mialatt az öt gólját szerezte.

– Eddigi tizenháromoktóberi Premier League-meccsén 14-szer volt eredményes.

– A második és a harmadik találata között csak 22 másodperc telt el.

– Agüero ezzel a mesteri ötössel 84 találatnál jár a PL-ben. A korábbi két Manchester United-kedvenc, Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez is ugyanennyit szerzett.

– Az argentin csatár lett az angol bajnokság 200. játékosa, aki triplázott.

– Agüerónak 128 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a 80. bajnoki gólját. Ezzel harmadik a rangsorban. Csak Alan Shearer (102) és Ruud van Nistelrooy (122) előzi meg.

Bár Sergio Agüero fantasztikus teljesítményt nyújtott, tizenegy perccel elmaradt Robert Lewandowski világrekordjától. A lengyel támadó szeptember 22-én kilenc (!) perc alatt vágott ötöt a Wolfsburgnak a Bundesliga 6. fordulójában. Természetesen a közösségi oldalakon már fellelhetőek a különböző mémek.

Forrás: twitter.com/GeniusFootball
Forrás: twitter.com/GeniusFootball


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik