Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.07.26 12:58 Frissítve: 2010.12.25 00:04

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester City csak egy kiscsapat

Sir Alex Ferguson korábban már kijelentette, szerinte együttese jövőre is a Liverpool, Chelsea, Arsenal trióval áll majd harcban – a Manchester City nem szólhat bele a „négy nagy” harcába. A skót menedzser most ismét odapiszkált a városi riválisnak.

Ferguson az MU ázsiai túráján beszélt a városi riválisról
Fotó: Action Images
Ferguson az MU ázsiai túráján beszélt a városi riválisról
Úgy tűnik, Sir Alex Fergusont, a Manchester United menedzserét nem nyűgözte le a városi rivális City nyári nagybevásárlása. A „polgárok” hiába szerezték meg az átigazolási időszakban Emmanuel Adebayort, Carlos Tévezt, Rocque Santa Cruzt és Gareth Barryt, a skót szakembernek megvan a véleménye a „szomszédról”. És ez csöppet sem hízelgő…

„A City egy kiscsapat, kicsinyes gondolkodásmóddal. Csak annyit tudnak, hogy a Unitedről beszélnek – nyilatkozta Ferguson a BBC-nek. – Úgy gondolják, diadal, hogy megszerezték tőlünk Tévezt. Szánalmas.”

Fergusonnak természetesen arról is megvolt a véleménye, hogy a bevezetőben említett játékosok miért igazoltak a ManCityhez. „Ha valaki ekkora pénzt ajánl, az hatalmas csábítás. Emiatt mentek oda.”

A skót menedzser azt is elmondta, hogy mielőtt aláírt volna a Cityhez, Adebayor bekopogtatott hozzájuk is. „Az utolsó pillanatban vagy a játékos, vagy az ügynöke bejelentkezett a klubnál. És aztán ugyanezt megtették a Chelsea-vel is. Adebayor hozzánk vagy a »kékekhez« akart igazolni.”
2020.07.02 15:47:42

Angol labdarúgás B. Á.

Jobban kezdtek a vendégek, Szalahnak kapufája is volt, aztán belelendült a címvédő…

2020.07.01 20:49:16

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Bajnokok Ligájáért hajtó Chelsea oda-vissza kikapott ebben az idényben a West Ham Unitedtől.

2020.06.30 20:23:24

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Három góllal három pontot szerzett a Brighton otthonában a BL-indulásért harcoló manchesteri csapat.

2020.06.27 22:57:25

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A második vonalba visszacsúszó női futballistákra még inkább rávetülhet a diadalmas férfiak árnyéka. Értük, a Klopp-gárda legfrissebb diadalát köszöntő városi parádén sem igen hullatnak majd könnyeket.

2020.06.26 20:28:49

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Liverpoolban pontosan tudják, mire kell büszkének lenniük.