Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.07.03 09:29 Frissítve: 2011.02.13 00:06

Váratlan fordulat – Michael Owen az Old Traffordon folytathatja karrierjét

Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez távozásával alaposan meggyengült az angol bajnoki címvédő Manchester United támadószekciója. A legfrissebb hírek szerint nem várt erősítés érkezhet az Old Traffordra: a szigetországi sajtó szerint a jelenleg szabadon igazolható Michael Owen Manchesterben folytathatja pályafutását.

Meglepő fordulat állhat be Owen karrierjében
Fotó: Action Images (archív)
Meglepő fordulat állhat be Owen karrierjében
Amint arról már beszámoltunk, elképzelhető, hogy Michael Owen a Manchester Unitednél folytatja a pályafutását – angol sajtóértesülések szerint ugyanis megkezdődtek a puhatolózó tárgyalások a korábbi aranylabdás és a „vörös ördögök” között.

Az információ csütörtök este látott napvilágot a Sky Sports News hírei közt, és azóta gyakorlatilag az összes vezető portál átvette. Ha valóban létrejön az üzlet, akkor minden bizonnyal a Premier League történetének egyik legváratlanabb átigazolásáról beszélhetünk.

Noha konkrétumok még nincsenek az ügyben, több tényező is valószínűsíti Owen Old Traffordra költözését. Egyrészt a Manchester Unitednek szüksége van új támadókra, miután a nyári átigazolási szezonban Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez is elhagyta a klubot. Másrészt Owen még mindig csak 29 éves, és mivel lejárt a szerződése a másodosztályba kieső Newcastle Unitednél, szabadon igazolható. Nem mellékesen pedig Sir Alex Ferguson kicsikét odapiszkálhatna a csatár megszerzésével az ősi rivális Liverpoolnak, ahol Owen karrierje eddigi legszebb korszakát töltötte.

A váltás ellen szól a 89-szeres válogatott játékos rendkívüli sérülékenysége – de nem szabad elfelejteni, hogy Owen a csúcsformájától messze járva is rúgott nyolc gólt a legutóbbi bajnokságban (Carlos Tévez öt, Dimitar Berbatov kilenc bajnoki találattal zárta a 2008–2009-es szezont, úgy, hogy több meccsen léptek pályára, mint az angol). A Manchester United részéről egyelőre nem kívánták kommentálni az értesülést.

Michael Owen legnagyobb sikere a 2001-es Aranylabda, emellett egyszer-egyszer nyert FA-kupát és UEFA-kupát a Liverpoollal – az MU színeiben viszont esélye nyílhatna arra, hogy végre bajnoki címmel gazdagítsa eddig trófeagyűjteményét.

POSSEBON A BRAGÁBAN FOLYTATJA

A Manchester United brazil tehetsége, Rodrigo Possebon ideiglenesen távozik az Old Traffordról, és egy évre kölcsönben a portugál élvonalban szereplő Braga csapatához kerül. A 20 éves középpályás már átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és az MU csütörtök este hivatalosan is megerősítette a klubváltást.
2020.02.21 12:19:50

Angol labdarúgás T. I.

A portugál szélső igazi elitklubhoz csatlakozott az Espanyol ellen szerzett triplájával.

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.