Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.04.30 14:53 Frissítve: 2012.03.14 02:41

John Barnes: Gerrard érdemelte volna meg Az év játékosa címet

John Barnes szerint Ryan Giggs helyett Steven Gerrardnak kellett volna kapnia a játékosok szavazatai alapján odaítélt Az év játékosa díjat a Premier League-ben. A jamaicai születésű korábbi angol válogatott játékos elismeri Giggs eddigi érdemeit, de úgy gondolja, hogy az idén még csak stabil kezdőnek sem számít a klubjában, így nem most kellett volna megkapnia az elismerést.

Barnes szerint Giggs már nem ér Gerrard nyomába
Fotó: Action Images (archív)
Barnes szerint Giggs már nem ér Gerrard nyomába
Sokan gondolják úgy, hogy Giggs inkább amolyan életműdíjként nyerte el ezt a címet, és John Barnes is ezt a véleményt osztja.

„Meglepődtem, hogy Giggset választották meg a szezon játékosának – mondta Barnes, aki tíz évet húzott le a Liverpoolban, jelenleg pedig a jamaicai válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik. – Ne értsenek félre, Ryan nagyszerű képviselője a labdarúgásnak, nagy játékos, és emellett remek ember is, minden elismerést megérdemel az eddig elért eredményeiért.”

„Azonban ez a díj az aktuális szezonban a legjobb teljesítményt nyújtó játékosnak jár, márpedig szerintem ez Gerrard – folytatta a jamaicai születésű, de az angol válogatottban (79-szer) szereplő Barnes. – Évről évre a Liverpool vezére, míg Giggs a jelenlegi idényben csak 12-szer volt kezdő a bajnokságban, ami azt jelenti, hogy még csak nem is stabil kezdő a klubjában.”

„Ezért nem értek egyet a döntéssel, bár azért gratulálok Ryannek a díjhoz. Sajnálatos, hogy annyi nagyszerű év után épp most kapta meg, amikor nem játszik már kulcsszerepet a Manchester Unitedben.”

Gerrard 40 fellépésén már 22 gólnál tart az idényben, de folyamatosan sérülések gyötrik, emiatt nem is játszhatott a Liverpool legutóbbi négy meccsén.

Rafa Benítez, a Pool menedzsere szerint azonban középpályása újra a csapattal edz, és úgy gondolja, hogy vasárnapra már játékra kész lesz.
2019.12.15 11:49:36

Angol labdarúgás H. D.

A belga középpályás két gólt szerzett, és egy gólpasszt is kiosztott Sterlingnek.

2019.12.13 18:03:12

Angol labdarúgás H. D.

A Watford becsülettel küzdött, de kihagyta a helyzeteit, így Jürgen Klopp csapata nyert.

2019.12.07 18:11:31

Angol labdarúgás M. G.

Guardiola csapatát szétkontrázta a United az első 30 percben, a címvédő csak szépíteni tudott.

2019.12.04 20:55:42

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp a kispadra tette Szalahot és Firminót, a listavezető így is lelépte városi riválisát.

2019.12.04 12:57:18

Angol labdarúgás B. L.

A portugál a Tottenham trénereként tért vissza az MU otthonába, de csapata nem bírt Rashforddal.