HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.01.26 13:01 Frissítve: 2012.01.22 02:48

Németh Krisztián egy hónapig a Blackpoolban onthatja a gólokat

A másodosztályban (Championship) szereplő Blackpool labdarúgócsapatához kerül kölcsönbe egy hónapra Németh Krisztián, a Liverpool fiatal magyar csatára – adta hírül a „vörösök” hivatalos honlapja. Sir Stanley Matthews egykori csapata a Championship 15. helyén áll, következő mérkőzése kedden, a Queens Park Rangers ellen lesz a Bloomfield Roadon.

Németh Krisztián a Blackpoolban több lehetőséghez juthat
Fotó: Action Images (archív)
Németh Krisztián a Blackpoolban több lehetőséghez juthat
A „narancsosok” vezetőedzője, Tony Parkes mindenképpen csatárt akart igazolni még az átigazolási időszak vége előtt.
„Több tárgyalást is folytatunk, és remélem, hogy 24 órán belül bejelenthetünk egy új igazolást. Mindenképpen csatárt szeretnénk igazolni, mivel Ben Burgess térdsérülés miatt minimum három hónapig nem játszhat” – nyilatkozta a tréner a Blackpool hétvégi meccse előtt.

Az ír utánpótlás-válogatott házi gólkirály, az eddig hat bajnoki gólt szerző Burgess kiesésével nem maradt sok bevethető csatára a Blackpoolnak, tehát Németh valószínűleg sok játéklehetőséget kap majd.

A magyar játékos vetélytársai a szintén kölcsönben levő ír Roy O’Donovan, az angol Graeme Owens, a walesi Daniel Nardiello és a rutinos Stephen McPhee lehetnek – egyikük sem az a kimondott gólzsák.

A Blackpool eddig 28 mérkőzésen mindössze 29 gólt szerzett a bajnokságban, így érthető, hogy miért van szüksége egy vérbeli csatárra…

NÉMETH: PÓTOLNOM KELL A MECCSHIÁNYT!

„Rafa Benitez vezetőedző behívott az irodájába szombaton délelőtt és azt mondta mindenképpen támogatja a kölcsönszerződést, mert Blackpool közel van, és így nem kell költöznöm, hanem innen, Liverpoolból járhatok edzésre – nyilatkozta a kölcsönszerződés kapcsán Németh Krisztián, m az MTI-nek. – Hetente 1-2 alkalommal a Liverpool felnőtt csapatával edzek majd. Benítez szerint a sérülésem után meccshiányom van, és a tartalékbajnokság kevés lehetőséget ad a pótlásra, az első csapatnál pedig reálisan csak a kispadig juthatok a következő hónapban. A Queens Park Rangers elleni keddi bajnokin benne vagyok a Blackpool keretében, szerintem a kispadon kezdek és remélem, sikerül bemutatkoznom.”


BLACKPOOL FC

  • A klubot 1887-ben alapították
  • Legnagyobb sikere az 1953-as FA-kupa-győzelem
  • Az ötvenes években sok játékost adott a válogatottba, a 6:3-on például négy blackpooli is volt az angol nemzeti csapatban
  • A csapat az előző szezonban a 19. helyen végzett a Championshipben
2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.

2019.02.28 23:08:02

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Amióta a labdarúgás egyéni sportág lett, a futballisták pontosan tudják, hogy hozzájuk hasonlóan az edző is csak egy a versenyzők közül.