Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.08.23 20:38 Frissítve: 2011.11.19 02:40

Gera Zoltánnal a csapatban nyert a Fulham az Arsenal ellen

Gera Zoltán együttese, a Fulham 1–0-s győzelmet aratott az Arsenal ellen az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának (Premier League) 2. fordulójában. A magyar válogatott középpályás végig a pályán volt.

Két londoni csapat találkozott, a hazai nyert
Fotó: Reuters
Két londoni csapat találkozott, a hazai nyert
Az Arsenal is botlott az új bajnokságban. Az „ágyúsokat” Gera Zoltán csapata, a Fulham verte meg hazai pályán 1–0-ra.

A mindent eldöntő találatot Brede Hangeland szerezte a találkozó huszadik percében.

Pedig a találkozó eleje az Arsenalé volt. Ha nem is játszott nyomasztó fölényben Arsene Wenger együttese, gólhelyzeteket azért néha kialakított.

A 12. percben például Emmanuel Adebayor vette át remekül a labdát a tizenhatos előterében, majd lőtt – nem sokkal a bal kapufa mellé. Alig nyolc perccel később pedig Robin Van Persie próbálkozott közelről. Szintén sikertelenül.

A sok kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát. Brede Hangeland egy bal oldali szöglet után bukkant fel váratlanul a kapu előterében, és három méterről a hálóba pöckölte a labdát. Manuel Almunia, az Arsenal kapusa tehetetlen volt a lövésnél, az persze más kérdés, hogy miért nem mozdult ki a labdára?

A Fulhamnek pedig a folytatásban remekül gazdálkodott erejével és tudásával. A hazai csapat pontosan tudta mire képes, nem akarta megreformálni a futballt, csak nyerni akart. És sikerült is neki.

Az Arsenal ment ugyan előre. A próbálkozásokat azonban nem koronázta siker. Arsene Wengernek lesz még dolga bőven, csapata ugyanis kissé fásult benyomást keltett.

Ami Gerát illeti! A magyar légiós a mérkőzés elején remekül mozgott, és nagyszerű átadásokkal vétette észre magát. A második félidőben visszaesett egy keveset a teljesítménye, de így is csapata hasznos tagja volt. Az viszont észrevehető, hogy Gerának még bizonyítania kell a társak előtt, neki ugyanis még nem minden (ígéretes) helyzetben passzolnak a többiek.

PREMIER LEAGUE

2. FORDULÓ
Fulham–Arsenal 1–0 (Hangeland 20.)
2020.02.21 12:19:50

Angol labdarúgás T. I.

A portugál szélső igazi elitklubhoz csatlakozott az Espanyol ellen szerzett triplájával.

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.