Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.07.25 21:29 Frissítve: 2012.02.13 02:48

Köteles László Angliába repül, és „Kanáriként” terhet vissza

Már csak napok választják el Köteles Lászlót attól, hogy az angol másodosztályban játszó patinás Norwich City kapusa legyen: a válogatott kerettag hálóőr a DVTK hivatalos honlapjának információi szerint a hétvégén a „Kanárikhoz” utazik. Köteles hétfőn orvosi vizsgálaton vesz részt, a két klub már mindenben megegyezett egymással.

Csak egy lépés Anglia: Köteles László hétfőn Norwichba igazolhat
Fotó: M. Németh Péter (archív)
Csak egy lépés Anglia: Köteles László hétfőn Norwichba igazolhat
Nagy lehetőség előtt áll Köteles László, a Diósgyőri VTK rendkívül tehetséges, válogatott kerettag játékosa: a 23 éves kapus a hétvégén Norwichba utazik, ahol hétfőn orvosi vizsgálaton esik át az angol másodosztályban játszó „kanáriknál”.
Dlusztus Imre, a diósgyőriek ügyvezetője elmondta a boon.hu-nak, hogy az angolok repülőjegyet küldtek Kötelesnek, és ha minden rendben lesz a vizsgálaton, akkor szerződtetik a kapust. A két klub már megegyezett az anyagi részletekről, így a miskolci publikum egyik kedvence tényleg csak egy lépésre van Angliától.

A Diósgyőr előtt a Vácban védő kapusért a borsodi csapat a hírek szerint legalább 300 ezer eurót (hetvenmillió forintot) kér, így Köteles eladása komoly anyagi segítség lenne a DVTK-nak. Egy belga csapat már júliusban megkereste a klubot, de túl keveset kínáltak, így az üzletből nem lett semmi.

Köteles komoly konkurenciára számíthat a 2007–08-as Championship-szezont a 17. helyen záró „kanáriknál”: a Norwichban az 1-es mezt jelenleg a kétszeres skót válogatott volt Celtic-kapus, David Marshall viseli.

A nagymúltú, 1902-ben alapított City legismertebb játékosai a szerb válogatott védő Dejan Sztevanovics, a kitűnő skót középpályás Mark Fotheringham és a Manchester Unitednél nevelkedett Luke Chadwick.

A kelet-angol csapat utoljára tízéves szünetet követően 2004-ben jutott vissza az élvonalba, de egy szezon után búcsút is intett a Premier League-nek – és a Carrow Roadon azóta is csak vágyakoznak az első osztályról a kitartó szurkolók…
2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.

2020.02.16 23:37:40

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az olasz mester az Evertonnál eltöltött első két hónapjával jó néhány kritikust megcáfolt.