HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.04.22 14:39 Frissítve: 2012.01.08 02:46

Simon András megszerezte első gólját a Liverpoolban

Utolsó bajnoki mérkőzését játszotta a Liverpool már bajnoki címet szerzett tartalékcsapata, amelyen az ellenfél a Wigan volt. A hazai pályán szereplő „vörösök” kezdőcsapatában először kapott helyet mindhárom magyar játékos, a kapuban Gulácsi Péter állt, elöl pedig Németh Krisztián és Simon András támadott – utóbbi jegyezte a ’pool első gólját.

Simon András már nemcsak a meznek és a sálnak, de gólnak is örülhet
Fotó: Török Attila (archív)
Simon András már nemcsak a meznek és a sálnak, de gólnak is örülhet
A 18 éves Simon az idény jelentős részében sérüléssel küszködött ezért csak az utolsó bajnokin játszott kezdőként a Liverpool tartalékcsapatában. A Wigan elleni mérkőzésen Gulácsi kapus és Németh is kezdőként kapott lehetőséget.
A magyarok számára rosszul indult a meccs, a Wigan ugyanis korán előnybe került, és a vendéglátók hiába erőlködtek az első 45 percben nem sikerült a fordítás. Pedig Németh Krisztiánnak is akadt több lehetősége, de a mind többek által a felnőtt csapathoz követelt tehetség ezúttal nem gyarapíthatta góljainak számát.

A második félidőre érkezve azonban már egy megváltozott felfogású Liverpool érkezett, és rövid idő alatt sikerült is az egyenlítés. Simon András mindössze 3 perccel az újrakezdés után fejelte közelről a labdát kapuba Spearing jobbról elvégzett szöglete után.

Egy óra játék után aztán a gólszerző Simon cserét kapott, míg Németh további negyedórát a pályán tölthetett még. Amikor azonban lejött már megnyugodhatott Spearing remek szabadrúgásával előnyben volt a csapata.

A 3-1-es liverpooli győzelmet a lefújás előtti pillanatokban Jordy Brouwer állította be. A Liverpool tartalékcsapata legközelebb csütörtökön egy területi kupa döntőjében játszik.
2019.03.18 12:49:38

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

1939-ben, Londonban harmincezer iskolás gyerek játszott hétvégente mérkőzéseket.

2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.