Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.04.15 22:42 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Gera Zoltán győztes gólja után a feljutás közelében a West Brom

Az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (League Championship) két magyar játékosért is szoríthattunk a keddi játéknapon. A 43. fordulóban Gera Zoltán győztes gólt szerzett a West Brom színeiben a Wolverhampton ellen, míg a Barnsley játékosa, Ferenczi István a 77. percben állt be és szépítő találatot szerzett a Hull City elleni vesztes (3–1) mérkőzésen.

Gerát feldobta, hogy több klubbal is hírbe hozták: fontos gólt szerzett
Gerát feldobta, hogy több klubbal is hírbe hozták: fontos gólt szerzett
A West Brom fontos győzelmet aratott. A birminghami csapat a rájátszás pozícióért még harcban lévő Wolverhampton ottthonábl hozta el a három pontot. Ami a magyar szíveket különösen megmelengeti, hogy az 1–0-ra megnyert találkozó győztes gólját Gera Zoltán szerezte az 59. percben.

A magyar válogatott csapatkapitánya középről, nagyjából tizenegy méterről értékesítette az egykori Premier League-es gólkirály Kevin Phillips passzát.

Gera ráadásul már a mérkőzés elején is majdnem betalált, amikor Jonathan Greening szabadrúgását követően öt méterről fejelt kapura. A labda azonban csak a lécen csattant.

Újabb gól nem született, 1–0-s győzelmével a West Brom három fordulóval a bajnokság vége előtt vezeti a másodosztályt, és most már saját kezébe vette sorsát – már, ami a feljutást illeti.

A birminhami csapat előnye a játéknapot követően két pont a második hull city ellen, amely a keddi másik mérkőzésen Ferenczi István csapatának, a Barnsleynek otthonából hozta el a három pontot.

Dean Marney, Ian Ashbee és Dean Windass találataival a meccs hajrájára már megnyugtató előnyt gyűjtött össze a vendégcsapat, a 77. percben pályára küldött Ferenczi István azonban szépített a hosszabbításban.

A magyar csatár az ekkorra már kissé kényelmesen játszó Hull City védői között, az ötösön bevetődve fejelt a vendégkapuba.

CHAMPIONSHIP

43. FORDULÓ
Barnsley–Hull City 1–3
Wolverhampton–West Bromwich Albion 0–1
2020.02.21 12:19:50

Angol labdarúgás T. I.

A portugál szélső igazi elitklubhoz csatlakozott az Espanyol ellen szerzett triplájával.

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.