Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.03.28 17:06 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Újfent csúnyán összevesztek a Liverpool társtulajdonosai

A „Vörösök” szurkolóinak legrosszabb sejtelmei igazolódhatnak be a két klubtulajdonos amerikai üzletemberrel kapcsolatban: George Gillett egy kanadai rádióműsorban lehetetlennek nevezte a közös munkát partnerével.

Sehogy sem fér meg a két dudás egy csárdában: Hicks és Gillett a sajtóban is csatáznak
Fotó: Imago (archív)
Sehogy sem fér meg a két dudás egy csárdában: Hicks és Gillett a sajtóban is csatáznak
A milliárdosok 2007. február 6-án vették át a Liverpool feletti irányítást, megígérve, hogy a patinás klub minden tekintetben versenyre kelhet az angol labdarúgóéletet az utóbbi években uraló Manchester United–Arsenal–Chelsea hármassal.

Gillett és Hicks komoly összegeket áldoztak a csapat megerősítésére, és finanszírozásukkal beindul az egyesület egyik legkomolyabb projektje is: 2010-re a Liverpool a Stanley Parkban épülő vadonatúj, 80 ezer férőhelyes arénába költözhet.

A két üzletember közötti súrlódásokról sokáig csak pletykák szóltak, de március elején Gillett nyilvánosan is kritizálta partnerét, és bejelentette: el akarja adni része 98%-át a Dubai Investment Groupnak (DIC).

A döntésnek nem örült túlzottan Hicks, aki a BBC értesülései szerint teljhatalmat akar szerezni a Liverpool fölött, és közölte a DIC képviselőivel: nem hajlandó eladni nekik részvényeket. Mivel a részesedés eladásához a másik tulajdonostárs beleegyezése is szükséges, Hicks ezzel nyíltan „hadat üzent” Gillettnek.

A riposzt sem váratott magára sokáig, Gillett ugyanis elárulta, őt magát és családját is többször megfenyegették.

„Az éjszaka közepén hívogattak minket, nemegyszer halálos fenyegetéseket is kaptunk” – mondta.

„A szurkolók nem akarják Hicks-t a klubnál látni. Megfenyegetett, hogy nem egyezik bele a részvényeladásomba, és a partneri kapcsolatunk egész egyszerűen nem működik. Ez így nem mehet tovább” – nyilatkozta.

A két amerikai milliárdos befektetései ellenére sem élvezi a szurkolók szimpátiáját: a leghűségesebbek gyakorlatilag folyamatosan tüntetnek ellenük, követelve, hogy távozzanak a Liverpooltól.
2020.07.05 13:36:12

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A második félidőben Sadio Mané és a fiatal Curtis Jones is betalált, egyre rosszabb helyzetben a Villa.

2020.07.02 15:47:42

Angol labdarúgás B. Á.

Jobban kezdtek a vendégek, Szalahnak kapufája is volt, aztán belelendült a címvédő…

2020.07.01 20:49:16

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Bajnokok Ligájáért hajtó Chelsea oda-vissza kikapott ebben az idényben a West Ham Unitedtől.

2020.06.30 20:23:24

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Három góllal három pontot szerzett a Brighton otthonában a BL-indulásért harcoló manchesteri csapat.

2020.06.27 22:57:25

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A második vonalba visszacsúszó női futballistákra még inkább rávetülhet a diadalmas férfiak árnyéka. Értük, a Klopp-gárda legfrissebb diadalát köszöntő városi parádén sem igen hullatnak majd könnyeket.