Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.03.11 16:01 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Michael Owen a bennmaradástól teszi függővé új szerződését

Michael Owen, a Newcastle United csatára egyelőre nem foglalkozik szerződésének meghosszabbításával. A válogatott játékos szerint jelenleg neki és csapatának sokkal fontos dolgokkal kell törődnie, mint az új kontraktus megkötésével, és amennyiben a „szarkáknak” nem sikerülne bennmaradni az első osztályban, Owen sem tartana ki az együttes mellett.

Az utóbbi hónapokban nem azt nyújtja Owen (jobbra), amit várnak tőle a Newcastle-nél
Az utóbbi hónapokban nem azt nyújtja Owen (jobbra), amit várnak tőle a Newcastle-nél
A Newcastle támadójának szerződése a szezon végén jár le, jelenleg heti százezer fontot rak zsebre a fekete-fehéreknél.

A klub 29 forduló után mindössze a 15. helyet foglalja el a tabellán, és csak három pont választja el a már kiesőzónában tanyázó Bolton Wandererstől.

„Még szóba sem került az új szerződésem, és egyelőre azt hiszem, jegelni is fogjuk ezt a témát” – nyilatkozta Owen az Evening Chronicle-nek.

„Semmiféle nézeteltérés nincs a klub és köztem, egyszerűen csak arról van szó, hogy égetőbb problémákat kell megoldanunk ezekben a napokban: benn kell maradnunk a Premier League-ben.”

„Amennyiben a klub le szeretne ülni velem, állok elébe. Még mindig csak 28 éves vagyok, és sok évem van hátra a futballpályán.”

„Azt azonban meg szeretném várni, hogy kiderüljön, jövőre is a legmagasabb osztályban játszhat-e a csapat. Ez nagyban meghatározza, milyen hangulatban ülünk majd le a tárgyalóasztalhoz.”

A csatárt 2005-ben igazolta a Newcastle United a Real Madridtól, a „szarkák” 17 millió fontot fizettek a sérülékeny játékosért.

Owen azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: ebben a szezonban harmincszor öltötte magára a ’Castle mezét, és csak négyszer volt eredményes.

Az együttes nem várja jó előjelekkel a bajnoki hajrát; a fekete-fehérek legutóbb december közepén gyűjtötték be a három pontot a Fulham ellen, és döntetlenre is csak kétszer volt képes ebben a naptári évben.
2020.04.07 10:53:08

Angol labdarúgás K. T. I.

Virgil van Dijk személyes hangvételű interjút adott a sport.es-nek, feleségéről, barátairól, a bredai, mosogatói állásáról.

2020.04.06 22:21:24

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. A mostani „trükközés” legfeljebb 1.3 millió fontot spórolt volna a klubnak havonta.

2020.04.04 12:11:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Take Us Home-nak is megvan a maga drámája: pont akkor megy át imázsfilmbe, amikor a legérdekesebb kérdéseket kellene feltenni.

2020.04.05 22:42:28

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A futballarisztokráciát gyaníthatóan ezután sem kell félteni.

2020.04.03 22:52:04

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A liga erős, mint a bivaly, eszméletlen pénzek felett diszponál.