HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.03.01 19:26 Frissítve: 2012.05.08 02:41

Gera csereként beállva szerzett gólt Halmosiék ellen

Gera Zoltán remek játékának is köszönhetően győzött a West Bromwich Albion az angol másodosztály, a League Chapionship küzdelmeiben. Gera Zoltán ötödik gólját lőtte a szezonban a Plymouth ellen, ahol Tímár Krisztián és Halmosi Péter sem játszotta végig a mérkőzést. A másodosztályt 35 forduló után továbbra is a Bristol City vezeti, a második helyen a Stoke City található.

Gera Zoltán (középen) öröme nem véletlen: gólja hozzásegítette a WBA-t a győzelemhez
Action Images
Gera Zoltán (középen) öröme nem véletlen: gólja hozzásegítette a WBA-t a győzelemhez
A West Bromwich Albion hazai pályán, a The Hawnthorns stadionban, 22 503 néző előtt fogadta a Plymouth csapatát.

A birminghami kezdőcsapatban nem kapott helyet Gera Zoltán. A vendégeknél viszont ott volt a védelem tengelyében Tímár Krisztián, a középpálya bal oldalán Halmosi Péter segítette a kikötővárosiak támadásait.

A mérkőzés 17. percében megsérült a hazaiak középpályása Andrade Filipe Teixeira, és Tony Mowbray úgy döntött: Gera Zoltánt küldi pályára. Döntését minden bizonnyal nem bánta meg, hiszen a "Magic Magyar" - ahogy a birminghami szurkolók hívják - többször is remekül futott el a jobb oldalon, majd a 45. percben bevette az ellenfál kapuját.

A magyar játékos Ishmael Miller passza után a büntetőterület közepéről, 11 méterről bal lábbal lőtte a labdát a vendégcsapat kapuját védő Luke McCormick hálójába. A gól a legjobbkor jött a hazaiaknak, hiszen egy perccel később a játékvezető lefújta a mérkőzés első félidejét.

Az 57. percben a korábban gólpasszt adó, Miller növelte kettőre az előnyt, a támadónak a hátáról pattant a hálóba a labda. A kegyelemdöfést a 67. percben Roman Bednar találata adta meg.

A mérkőzésen végig a hazai csapat játszott jobban, Gera Zoltán előtt is adódott még lehetőség a harmadik gól után, azonban a lehetőség kihasználatlanul maradt. Mindazonáltal a WBA-szurkolóknak nem lehet okuk a panaszra.

Tímár Krisztiánt a 64., Halmosi Pétert a 69. percben lecserélte edzője.

A listavezető Bristol City 2-1-re verte a Hull City-t. Vaskó Tamás a 90. percben állhatott be a Bristol csapatába. A második, még feljutó helyen álló Stoke City nem játszott ma mérkőzést.

A WBA győzelmével - egy meccset kevesebbet játszva - 4. helyen áll a bajnokságban, ami Premiership-rájátszást jelenthet a bajnokság végén. Ellenlábasa, a Watford 2-2-es döntetlent játszott a Király Gábort nélkülöző Burnley-vel.

Balogh Béla a 70. percben állt be a hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedő Colchesterbe.

ANGLIA, LEAGUE CHAMPIONSHIP

35. FORDULÓ, SZOMBATI EREDMÉNYEK
Barnsley - Sheffield Wednesday 0-0
Bristol City - Hull City 2-1
Burnley - Watford 2-2
Cardiff – Leicester 0-1
Colchester – Wolverhampton 0-1
Norwich - Blackpool 1-2
Preston - Crystal Palace 0-1
Scunthorpe - Coventry 2-1
Sheffiel United - Charlton Athletic 0-2
Southampton - Ispwich 1-1
West Bromwich Albion – Plymouth 3-0
2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.

2019.02.28 23:08:02

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Amióta a labdarúgás egyéni sportág lett, a futballisták pontosan tudják, hogy hozzájuk hasonlóan az edző is csak egy a versenyzők közül.