Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.15 20:07 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A francia szövetség elnöke szerint nem megy Newcastle-be Houllier

Gerard Houllier neve is felmerült a Newcastle labdarúgócsapatának új edzőjeként, de a szakember várhatóan nem lesz az angol klub edzője. A francia válogatott technikai igazgatójaként működő sportvezető jól érzi magát jelenlegi szerepkörében, és a szövetség is ragaszkodik hozzá.

Gerard Houllier nem hagyja ott a francia válogatottat
Imago
Gerard Houllier nem hagyja ott a francia válogatottat
Mióta Sam Allardyce közös megegyezéssel távozott a Newcastle United kispadjáról csak úgy röpködnek a nevek. Felmerült már a klub egykori legendája, Alan Shearer, a Portsmouth szakvezetője, Harry Redknapp, valamint a Blackburn mestere, Mark Hughes érkezése is.

Eddig mindhárom jelölt nemet mondott, angol sajtóértesülések szerint most új edző került a képbe Gerard Houllier személyében.

A 60 éves francia edző jelenleg hazájában dolgozik a válogatott technikai igazgatójaként. A szövetségben nagyon elégedettek a munkájával, és nem akarják elengedni.
„Beszéltem telefonon Gerarddal, aki jelenleg a mi megbízásunkból az Egyesült Államokban tartózkodik” – mondta Jean-Pierre Escalettes, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke az AFP hírügynökségnek. – „Ő pedig biztosított róla, hogy csak arról van szó, miszerint ha egy angol klub bajba kerül, mindig felmerül a neve. Az ő szava elég nekem.”

Escalettes hozzátette, hogy Houlliernek nagy tekintélye van Angliában, és a francia válogatott nagyon jól járt, hogy ő lett a technikai igazgató.

A tervek szerint Houllier Shearerrel együtt dolgozna a Newcastle-nél. Az egykori kiváló csatár – miután visszatért Barbadosról, ahol szabadságát töltötte – elmondta, hogy egy nap majd szívesen irányítaná a Unitedet.

Chris Mort, a Newcastle elnöke korábban úgy nyilatkozott: nem fontos számára, hogy angol legyen a csapat következő edzője, csak az kell, hogy az illető beszéljen angolul.
2020.04.05 10:55:17

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Sunderland 'Til I Die második szezonja kissé lassan lendül bele, de jó néhány tanulságot tartogat…

2020.04.07 10:53:08

Angol labdarúgás K. T. I.

Virgil van Dijk személyes hangvételű interjút adott a sport.es-nek, feleségéről, barátairól, a bredai, mosogatói állásáról.

2020.04.06 22:21:24

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. A mostani „trükközés” legfeljebb 1.3 millió fontot spórolt volna a klubnak havonta.

2020.04.04 12:11:22

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Take Us Home-nak is megvan a maga drámája: pont akkor megy át imázsfilmbe, amikor a legérdekesebb kérdéseket kellene feltenni.

2020.04.05 22:42:28

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A futballarisztokráciát gyaníthatóan ezután sem kell félteni.