HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.03 17:43 Frissítve: 2010.12.22 00:04

Buzsáky Ákos bizakodó a Chelsea elleni FA-kupa találkozó előtt

Bár a Queen’s Park Rangers a hétvégén az angol élvonal tavalyi ezüstérmese, a Chelsea ellen lép pályára az FA-kupa 3. fordulójában, Buzsáky Ákos egyáltalán nincs megrettenve az „országos egyes” mérkőzéstől. A QPR magyar 10-ese úgy véli, csapata csak nyerhet az összecsapással. A Chelsea másodedzőjével, Henk ten Catéval régi ismerősként köszönthetik egymást, a holland szakembernek az MTK-nál eltöltött idénye alatt került fel Buzsáky az első csapat keretébe. A korábbi szakvezetővel, José Mourinhóval is jó viszonyt ápolt, dolgozott a keze alatt a Portónál a 2002-2003-as szezonban, amikor a „sárkányok” meg sem álltak az UEFA-kupa győzelemig.

Buzsáky Ákos (jobbra) a Chelsea ellen már hivatalosan is állandó csapattagként szerepelhet a QPR-ban
Action Images
Buzsáky Ákos (jobbra) a Chelsea ellen már hivatalosan is állandó csapattagként szerepelhet a QPR-ban
A játékmester régi jó ismerőssel is találkozhat szombaton, hiszen a Chelsea jelenlegi másodedzője, Henk ten Cate kötötte az akkor még csak 17 éves Buzsákyval az első profi szerződését az MTK-nál. A középpályás elmondta, nagyon jó kapcsolat alakult ki köztük.

„Nagyon sokat köszönhetek neki, hiszen ő adott először lehetőséget nekem a felnőtt csapat keretében – elmélkedett a játékos. Jól ismerjük egymást, örülök, hogy szombaton újra összefutunk, még akkor is, ha ellenfélként kell farkasszemet néznünk.”

Buzsáky Ákos a „kékek” előző szakvezetőjével, José Mourinhóval is jól megértette magát, hiszen a portugál szakvezető vitte őt korábban a Portóhoz.

A középpályás együttese szombaton a címvédő Chelsea otthonában lép pályára az FA-kupában, és bár semmiképp sem számít a Queen’s Park Rangers a találkozó esélyesének, a magyar középpályás egyáltalán nincs megrettenve a városi „nagy testvértől”.

A két nyugat-londoni együttes tizenkét év után csap össze újra az FA-kupában, és a fogadóirodák szinte semmi esélyt sem adnak a vendégek továbbjutásának.

Buzsáky – aki január 2-án aláírta két és fél évre szóló, határozott idejű szerződését a QPR-hoz – mindennek ellenére nem foglalkozik a két csapat közti tudáskülönbséggel.

„Sokkal nehezebb mérkőzéseket játsszunk a Championshipben, ráadásul ez egy olyan találkozó, amelyen nem veszíthetünk. Nyugodtan játszhatjuk végig a 90 percet, és megpróbálhatunk jó futballal előrukkolni”.

„A Championship és a Premier League különbözik egymástól, de ha az angol másodosztályban megállod a helyed, akkor bárhol máshol a világon pályára léphetsz félelem nélkül” – nyilatkozta a válogatott labdarúgó.

Arra a kérdésre, miszerint milyen taktikával lép majd pályára szombaton a Rangers, Buzsáky egyszerű választ adott:

„Nincsen semmi okunk a pánikra – mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy győztesen hagyjuk el a játékteret a Chelsea ellen”.

Buzsáky Ákosért félmillió fontot fizetett a QPR októberben a Plymouthnak, azóta pedig tizenkét bajnoki találkozón hatszor talált be az ellenfél kapujába.

Két hónapig azért számított kölcsönadott játékosnak, mert októberben nem volt átigazolási időszak, így állandó szerződést csak januárban írhatott alá a 25 éves válogatott játékos.

Figyelembe véve, hogy a klub tulajdonosai a Formula-1-ből már jól ismert Bernie Ecclestone és Flavio Briatore, fényes jövő várhat a nyugat-londoni együttesre, bár jelenleg mindössze a 18. helyen áll a Championshipben.
2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.

2019.02.28 23:08:02

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Amióta a labdarúgás egyéni sportág lett, a futballisták pontosan tudják, hogy hozzájuk hasonlóan az edző is csak egy a versenyzők közül.