Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.03 13:28 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A 12 pontos hátrány ellenére Benítez nem mondott le az aranyról

Rafa Benítez vezetőedző szerint a Liverpool FC még megnyerheti az angol labdarúgó-bajnokságot, noha már 12 pontos hátránnyal „üldözi” a listavezető Arsenalt. A spanyol szakember úgy véli, a májusig hátralévő mérkőzéseken a „vörösök” ledolgozhatják a különbséget, de ehhez javítaniuk kell a helyzetkihasználáson.

Rafa Benítez még reménykedik
Reuters
Rafa Benítez még reménykedik
A tréner úgy véli, nagyon fontos, hogy játékosai ne gondoljanak folyamatosan a londoniak előnyére, mert azzal csak fokozzák magukon a nyomást.

„Egyértelmű, hogy a kelleténél nagyobb a különbség, de már korábban is azt mondtam, ez egy hosszú versenyfutás. Fontos, hogy mindig csak a következő mérkőzésre összpontosítsunk, ha ez lehetséges” – jelentette ki Benítez.

A Liverpool FC legutóbb 1990-ben nyerte meg az angol bajnokságot, vagyis közel két évtizede várnak az Anfielden az újabb nagy hazai sikerre. A mostani bajnokság első harmadában bíztató eredményeket ért el a Benítez-csapat, de az utóbbi hetekben folyamatos a leszakadás, a legutóbbi nyolc meccsből csak háromszor győztek Gerrardék.

„Legfőképpen azért nehéz a helyzetünk, mert több találkozón is előfordult, hogy nem tudtuk megszerezni a mindent eldöntő második gólt, pedig eljutottunk a helyzetek kidolgozásáig. Ez a legfőbb problémánk” – érvelt a spanyol edző.

A Liverpool FC szerdán este a Wigannel játszott 1-1-es döntetlent, pedig a papírforma egyértelműen győzelmet ígért. A hazaiak „álmait” éppen a „vörösök” korábbi kapusa, a remekül védő Chris Kirkland zúzta szét.

„Kidolgoztuk a helyzeteket, de azokat ki is kellett volna használnunk. A Wigan jól védekezett és hosszú indításokkal próbálkozott, így érték el a góljukat. Nagyon csalódott voltam, mert újabb olyan mérkőzésen vesztettünk pontokat, amelyen némi szerencsével a győzelmet is megszerezhettük volna” – értékelt Benítez.

A Liverpool FC bajnoki álmainak a megvalósítását nehezíti, hogy tavasszal idegenben lép pályára a három nagy rivális (Arsenal, Manchester United, Chelsea) ellen. Ősszel hazai pályán is csak két pontot gyűjtött a Benítez-csapat a trióval szemben.
2020.07.02 15:47:42

Angol labdarúgás B. Á.

Jobban kezdtek a vendégek, Szalahnak kapufája is volt, aztán belelendült a címvédő…

2020.07.01 20:49:16

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Bajnokok Ligájáért hajtó Chelsea oda-vissza kikapott ebben az idényben a West Ham Unitedtől.

2020.06.30 20:23:24

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Három góllal három pontot szerzett a Brighton otthonában a BL-indulásért harcoló manchesteri csapat.

2020.06.27 22:57:25

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A második vonalba visszacsúszó női futballistákra még inkább rávetülhet a diadalmas férfiak árnyéka. Értük, a Klopp-gárda legfrissebb diadalát köszöntő városi parádén sem igen hullatnak majd könnyeket.

2020.06.26 20:28:49

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Liverpoolban pontosan tudják, mire kell büszkének lenniük.