HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.18 19:19 Frissítve: 2011.07.28 00:07

Didier Drogba őszinte vallomása: El akarok menni a Chelsea-ből

Didier Drogba a pénteken megjelenő France Football magazinnak nyilatkozva őszinte vallomást tett - legalábbis az AFP és Reuters hírügynökségek erre hivatkozva adtak hírt a még meg sem jelent cikkről és az abban megfogalmazottakról -, amely szerint az elefántcsontparti mindenáron és mielőbb el akarja hagyni jelenlegi klubját, a Chelsea-t. A gólerős játékos szerint a portugál menedzser, José Mourinho távozásával morális válság alakult ki a Stamford Bridge-en.

Drogba attól a naptól kezdve, hogy megérkezett, el akarja hagyni a Chelsea-t
Drogba attól a naptól kezdve, hogy megérkezett, el akarja hagyni a Chelsea-t

A Chelsea közleménye a Drogba-nyilatkozattal kapcsolatban:

Didier Drogba tavaly nyáron négy évvel meghosszabbította szerződését. Bízunk benne, hogy igazi profiként ki is tölti ezt, és újabb trófeák elnyeréséhez segíti a klubot.
A „kékekkel” két bajnoki címet szerző szakember viszonya a tavalyi szezonban kezdett el megromlani a mindenható tulajdonossal, Roman Abramoviccsal, méghozzá az aranylabdás Andrij Sevcsenko érkezését követően. Az ukrán ugyanis nem volt jó formában és a csapat szerkezetébe sem nagyon illet bele, ám mint a tulajdonos jóbarátja, többször követelt magának helyet a csapatban, mint azt Mourinho szakmailag indokoltnak tartotta volna.

A feszültség végig a felszín alatt maradt, de a bajnoki ezüstérem után már bizonyossá vált: olyan sok türelem már nincs Mourinho irányában, mint volt korábban.

A 2007-2008-s szezont a vártnál gyengébben kezdte a Chelsea, meglepő vereségek és pontvesztések a bajnokságban, majd az i-re a pontot első BL-csoportmérkőzésük tette fel, amelyen hazai pályán nem bírtak és csupán 1-1-re végeztek a norvég Rosenborggal. Másnap már nem Mourinho volt a gárda szakmai munkájának elsőszámú vezetője.

Érkezett helyére az izraeli Avram Grant, akit szakmai körökben és minden bizonnyal az öltözőben is fenntartással fogadtak, lévén nem egy Európa szerte elismert szaktekintély. Sokkal inkább Abramovics bizalmasa. A szakmai háttér megerősítésére időközben a holland Henk ten Cate is a Stamford Birdge-re szerződött, de Drogbát ez sem téríti el távozási szándékától, nem adott nyugalmat az elefántcsontparti támadónak.

„Komoly károk keletkeztek az öltözőben, mert mi már tudjuk, mi történt és miért kellett távoznia Mourinhónak” - nyilatkozta cseppet sem félreérthetően Drogba, aki megkönnyezte az öltözőben a portugál tréner távozásának hírét.

„Senki nem tud megállítani abban, hogy most azonnal távozzak a klubtól - folytatta a támadó, akit a londoni klub történetének eddigi legveszélyesebb csatáraként tarthatunk nyilván.

Drogbát 2004 júliusában 24 millió angol fontért vásárolta meg a Chelsea a francia Marseille-től, de nehezen ment a beilleszkedés. Mourinho azonban türelmes volt és bízott a támadóban, aki viszont önmagában már kevésbé: többször is megtörten nyilatkozott és nem túl jó választásnak nevezte Londonba történő szerződését.

Az idő azonban Mourinhót igazolta és nem Drogbát. A 2006-2007-s szezonban harminc gólt lőtt, erre húsz éve nem volt képes egyetlen más Chelsea-játékos sem. A Ligakupa döntőjében az Arsenalt 2-1, az FA-kupa fináléjában a Manchester Unitedet 1-0-ra verte a Chelsea, amelynek mindhárom gólját Drogba szerezte, döntő érdemeket szerezve ezzel a két sikerből.

„Attól a naptól kezdve, hogy megérkeztem, el akarom hagyni a Chelsea-t és ez így volt minden nyáron - mondta a támadó, akiből most aztán duplán kitört az őszinte.

A támadó szakmai kihívását az sem legyezgeti, hogy a londoniak Ronaldinhónak és Kakának udvarolnak igen erőteljesen. Tehát akár a közeljövőben már a két brazil zsenitől is kaphatná a labdákat, ha kicsit türelmesebb lenne. De mindenek előtt nem nyilatkozna olyanokat, amelyek után a közös munka Granttal és Abramoviccsal nemhogy nehézzé, hanem egyenesen lehetetlenné válik számára.

Drogbát azonban 2010-ig szerződés köti a Chelsea-hez, nem aprópénzért adnának engedélyt a távozására, bár azt a klubvezetők is minden bizonnyal beismerik: kényszerrel pályára küldeni és játszatni nem lehet senkit, mert abban kevés köszönet lenne. Mint ahogy egy klasszist a lelátóra ültetni, és ezért mesést fizetést adni számára meg puszta pénzkidobás.

Drogbát több európai élklub, így a Real Madrid, a Barcelona, az AC Milan és az Internazionale is a soraiban tudná, de volt együttese, a Marseille is szívesen foglalkoztatná. A támadó nyilatkozata után minden bizonnyal beindulnak a gépezetek, az érintett menedzserek nem igen engedhetik meg maguknak az elkövetkezendő időszakban, hogy kikapcsolják telefonjukat vagy elérhetetlenek legyenek, még akkor sem, ha legkorábban januárban nyit meg újra hivatalosan az átigazolási piac.
2019.02.19 15:41:25

Angol labdarúgás ILKU MIKLÓS

A szurkolók türelme már elfogyott az olasz edzővel szemben, vajon a vezetőségé meddig tart?

2019.02.18 20:05:20

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Herrera és Pogba bólintott, a United simán nyert, még a hazai drukkerek is becsatlakoztak a Sarri kirúgásáról szóló dalba.

2019.02.10 16:30:46

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A manchesteriek már a 25. percben négy góllal vezettek, valósággal eltiporták Sarri csapatát.

2019.02.08 12:03:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Niort Carlos Téveze, az argentin Jamie Vardy Batistután nőtt fel, s nagyszerű példa volt a társainak.

2019.02.06 14:12:39

Angol labdarúgás OLÁH GÁBOR (SALFORD)

A zord időjárás vagy az időpontváltozás miatt David Beckham most nem volt jelen.