Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.15 17:13 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Öt klub illegálisan titkolja el tizenhét játékos szerződésének hátterét

Lord Stevens nyilvánosságra hozta jelentését az angol labdarúgás vesztegetési ügyében, s ez alapján öt klub tizenhét átigazolása esetében vizsgálódik tovább az angol szövetség. A közel másfél tucat kontraktus esetében az érintettek eltitkolták a megállapodás hátterét: többek között Petr Cech, Michael Essien, Didier Droga, Albert Luque, Tal Ben Haim és Emre szerződése kapcsán.

Lord Stevens
Lord Stevens
A tizenöt hónapos vizsgálódás megállapításait sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra a bizottság vezetője, vagyis Lord Stevens. Ajánlása szerint az FA-nek és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kell folytatnia a nyomozást.

A nyilvánosságra hozott jelentés szerint a Chelsea (Petr Cech, Didier Droga, Michael Essien), a Newcastle United ((Emre Belözoglu, Jean Alain Boumsong, Amady Faye, Albert Luque), a Bolton (Ali Al-Habsi, Tal Ben Haim, Blessing Kaku, Julio Correia), a Portsmouth (Collins Mbesuma, Benjani Mwaruwari, Aliou Cisse) és a Middlesbrough (Aiyegbeni Yakubu, Fabio Rochemback) nem szolgáltatott információkat a kérdéses szerződésekkel kapcsolatban.

Lord Stevens azt állítja, hogy a Chelsea átigazolásait segítő ügynök, Pini Zahavi, valamint az edzőként tevékenykedő Sam Allardyce és Graeme Sounness is vétkes. A névsorba bekerült a Newcastle United elnökének a fia, a szintén ügynökként dolgozó Kenneth Shepherd is.

A BBC televíziós csatorna szeptember közepén vetített műsorában rejtett kamerás felvételeket mutatott be, ezek számos visszaélésre mutattak rá. Az ismert edzők közül Sam Allardyce (Bolton Wanderers) és Harry Redknapp neve merült fel nyilvánosan, de természetesen mindketten hevesen tagadták érintettségüket.
2019.09.21 13:24:42

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Fordított a szünet után odahaza a Leicester City, a VAR egy-egy gólt elvett mindkét csapattól.

2019.09.13 20:51:42

Angol labdarúgás H. D.

Hamar vezetést szereztek a „szarkák”, de Jürgen Klopp csapata három góllal válaszolt.

2019.09.12 22:12:33

Angol labdarúgás B. Á.

Londonban a szurkolók gyorsan a szívükbe zárták a középpályást, aki életre szóló tapasztalatot szerzett az Anfielden.

2019.09.05 18:01:28

Angol labdarúgás ILKU MIKLÓS

Angol helyzetkép: virágzik a Premier League, miközben a kisebb klubok sorra csődölnek be.

2019.09.01 17:15:55

Angol labdarúgás M. G.

A Spurs Eriksen és Kane góljával kétgólos előnyben volt, de Lacazette és Aubameyang pontot mentett.