Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.14 11:49 Frissítve: 2011.06.22 00:03

Hiába térne vissza Sheva, megszakadt a Chelsea-Milan kapcsolat

Az utóbbi két hétben könnyen lehet, hogy végleg zátonyra futott Andrij Sevcsenko és az AC Milan közös ügye. A BL-döntő után még úgy tűnt, a Milan nagyon közel áll az aranylabdás támadó visszaszerzéséhez, azóta viszont a két klub álláspontja rendkívül messzire került egymástól. A Chelsea vezetősége nem adta volna olcsón a csatárt, így az AC Milan célpontot váltott. Pedig Sevcsenko az első hívó szóra Milánóba költözött volna, de a két klub sehogysem tudott dűlőre jutni egymással. A csatár jelenleg Barbadosban nyaral és kíváncsian várja az újabb fejleményeket, amelyek nagyban befolyásolhatják sorsának alakulását.

Andrij Sevcsenko és José Mourinho között már történt egy-két pengeváltás az elmúlt szezonban
Andrij Sevcsenko és José Mourinho között már történt egy-két pengeváltás az elmúlt szezonban
A Chelsea FC csapatánál márpedig bőven vannak fejlemények, hangzatosabbnál hangzatosabb nyilatkozatok látnak sorra napvilágot.

A hét elején Didier Drogba jelentette ki, hogy a nyáron komolyan fontolóra fogja venni olasz és spanyol kérők ajánlatát, amennyiben a londoni klub nem erősíti meg alaposan játékoskeretét.

Csütörtökön pedig José Mourinho vezetőedző állt elő sokat sejtető nyilatkozattal: „A Chelsea-nél már egyáltalán nem működnek úgy a dolgok, ahogy az elmúlt években. Roman Abramoviccsal is át kellett értékelnem a viszonyomat egy ideje.”

A BL-győztes AC Milan a régi kedvenc Sevcsenko visszaszerzése helyett a múlt héten célpontot váltott: 40 millió eurós rekordajánlatra készül a jövő héten a Barcelona kameruni csatárklasszisáért, Samuel Eto’óért.

Mindeközben Andrij Sevcsenko a Karibi-szigetvilágban, egészen pontosan Barbadoson vakációzók, s az idilli környezetben biztosan szívesen gondol vissza az AC Milannal elért világra szóló sikerekre, a BL-győzelemre, az olasz bajnoki címre és a gólkirályi címekre, a 2004-es aranylabda megszerzésére.

Korábbi olasz lapértesülések szerint a Chelsea igazgatója, Peter Kenyon és az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani a BL-döntő utáni napokban Milánóban tárgyaltak egymással. Kenyon azonban csak jelentősen áron felül engedte volna el a játékost, arról pedig hallani sem akart, hogy a 30 éves sztár kölcsönben térjen vissza Milánóba.

Azóta Galliani kerek-perec kijelentette, lemondtak az ukrán klasszis megszerzéséről és a Barca kameruni ásza az első számú kiszemeltjük.

Pedig minden jel arra mutat, hogy Sevcsenko nem érzi magát remekül Londonban, sem a vezetőedző Mourinhóval sem Abramovics klubelnökkel nem harmonikus a kapcsolata. Ráadásul a felesége is kijelentette az angol sajtóban, hogy Milánóban sokkal inkább otthon érezte magát párjával, mint az angol fővárosban.
2019.12.04 20:55:42

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp a kispadra tette Szalahot és Firminót, a listavezető így is lelépte városi riválisát.

2019.12.04 12:57:18

Angol labdarúgás B. L.

A portugál a Tottenham trénereként tért vissza az MU otthonába, de csapata nem bírt Rashforddal.

2019.11.23 18:15:50

Angol labdarúgás M. G.

A londoniak vezettek az Etihadban, ám a címvédő, ha verejtékesen is, de begyűjtötte a fontos három pontot.

2019.11.10 12:00:34

Angol labdarúgás H. D.

A kérdéses szituációkból rosszul jött ki a Manchester City, amely két góllal kikapott az Anfielden.

2019.11.08 18:33:53

Angol labdarúgás H. D.

A „rókák” felőrölték az „ágyúsokat” • Az angol csatár a gólja után egy gólpasszt is kiosztott.