Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.08 17:39 Frissítve: 2011.11.18 00:20

Melegszik a pite Londonban, Thierry Henry az AC Milanba tart?

A goal.com internetes szaklap értesülései szerint könnyen elképzelhető, hogy Thierry Henry ismét Olaszországban próbál szerencsét, feltéve ha megegyezik az élénken érdeklődő Bajnokok Ligája-győztes AC Milannal. Az Arsenal francia válogatott támadója a londoni esztendőket megelőzően rövid ideig a Juventus alkalmazásában állt, a jelek szerint cseppet sem kizárt, hogy hamarosan Milánóba költözik.

„Nagyszerű dolognak tartom, hogy a milánóiak elismerik a teljesítményem, bevallom, jólesik. De most is csak azt tudom mondani, mint amit korábban már annyiszor, az Arsenal játékosa vagyok” – mondta a csatár, majd hozzátette: ”a közelmúltban több váratlan dolog is történt a klub háza táján, David Dein alelnök lemondott, a jövő évi együttes összeállítása is bizonytalan. Nem tagadom, elismerés számomra a Milan érdeklődése, de nincs további hozzáfűznivalóm”.

Thierry Henry még 1997-ben, alig húsz esztendősen a Monaco játékosaként robbant be a francia futballválogatottba, 1998 nyarára pedig a nemzeti együttes meghatározó tagjává vált, tevékeny részese volt annak, hogy a hazai rendezésű világbajnokságot megnyerte a gall gárda.

A vb-diadal után azonban – utólag kijelenthető – a párizsi születésű csatár rosszul döntött amikor a Juventushoz szerződött. A legnagyobb jóindulattal sem futballozott eget rengető formában, emellett pedig a beilleszkedéssel is gondjai voltak. Ennek eredményeképpen december elején vette a kalapját, és visszatért nevelőegyesületéhez a Monacóhoz.

Azonban a következő nyáron újra útnak indult, ezúttal pedig már megtalálta a számítását. Az Arsenalnál az idei volt a nyolcadik esztendeje, az „ágyúsoknál” fogalommá vált a neve. A teljesítményére sosem volt panasz, de rendre hangot adott nemtetszésének, miszerint nem elég erős a játékos keret, így pedig a vezetőség hiába vár a nagy sikerekre.

Henry sorsa hamarosan eldől, lehetséges, hogy az Arsenal maradásra bírja, de könnyen elképzelhető, hogy klubot vált. Az AC Milan tűnik a legkomolyabb kérőnek, bár a Liverpool és az FC Barcelona is szívesen látná.
2019.12.04 20:55:42

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp a kispadra tette Szalahot és Firminót, a listavezető így is lelépte városi riválisát.

2019.12.04 12:57:18

Angol labdarúgás B. L.

A portugál a Tottenham trénereként tért vissza az MU otthonába, de csapata nem bírt Rashforddal.

2019.11.23 18:15:50

Angol labdarúgás M. G.

A londoniak vezettek az Etihadban, ám a címvédő, ha verejtékesen is, de begyűjtötte a fontos három pontot.

2019.11.10 12:00:34

Angol labdarúgás H. D.

A kérdéses szituációkból rosszul jött ki a Manchester City, amely két góllal kikapott az Anfielden.

2019.11.08 18:33:53

Angol labdarúgás H. D.

A „rókák” felőrölték az „ágyúsokat” • Az angol csatár a gólja után egy gólpasszt is kiosztott.