HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.22 10:21 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Benítez akkor is nagy átalakítást visz véghez, ha összejön a BL-siker

Rafa Benítez „forradalmi” átalakítást tervez a Liverpool FC keretében, s szándékától még az sem tántorítja el, ha csapata szerdán este ismét megnyeri a Bajnokok Ligáját. Az angol labdarúgóklub spanyol menedzsere szerint az AC Milan elleni athéni döntő „csak” egy állomás, hosszú távon még nagyobb sikerekre tör a gárda.

Rafa Benítez meg akarja nyerni csapatával az angol bajnokságot
Rafa Benítez meg akarja nyerni csapatával az angol bajnokságot
„A döntő csak az út egyik állomása lesz. Javulhatunk a jövőben, a csapatnak aktívnak kell lennie. Akkor léphetünk előre, ha kiváló szellemiségű és tudású futballistákat hozunk az együtteshez. Szükségünk van arra, hogy állandóan előrelépjünk” – jelentette ki Benítez.

A spanyol tréner el is árulta, azt akarja, hogy a Liverpool FC is folyamatosan versenyben legyen az angol bajnoki címért. Ennek érdekében a nyáron jelentős pénzösszeget biztosít az erősítésre az amerikai tulajdonospár, Tom Hicks és George Gillett.

A 2005-ös BL-döntős csapatból az elmúlt időszakban távozott Vladimir Smicer, Igor Biscan és Milan Baros, s az is eldőlt, hogy az isztambuli 11-es párbaj hőse, a kapus Jerzy Dudek, valamint a Liverpoolban ikonnak számító Robbie Fowler is távozik idén nyáron.

„Soka elárul, hogy három szezonon belül másodszor jutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe, de mi többet is el akarunk érni. Nagyon fontos nyarunk lesz, mert szeretnénk folytatni az előrelépést, hogy a következő szezonban is fejlődhessünk. Persze örülnénk az újabb európai kupasikernek, de az a célunk, hogy ne csak ebben a sorozatban nyerjünk. Minden szinten erősek akarunk lenni” – szögezte el a spanyol szakember.

Rafa Benítez elárulta: a nyárra tervezett jelentős keret-átalakítás hátterében nem az áll, hogy elégedetlen lenne csapatával.

„De javulnia kell az együttesnek, hogy készen álljon a kihívásra a Premiershipben. Nem szabad elhinnünk, hogy mindent elértünk a Bajnokok Ligája döntőjével, mert bennünk rejlik az a potenciál, amellyel Európa egyik legjobb klubjává válhatunk. Már most is az egyik legjobb nevű együttes vagyunk, s ezt ki is kell használnunk” – jelentette ki a „vörösök” szakmai főnöke.
2019.01.19 18:15:02

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Lacazette bombázott, Koscielny szerencsés gólt szerzett, a hazai siker teljesen megérdemelt.

2019.01.13 17:13:55

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Rashford szerezte a rangadó egyetlen gólját, de a meccs legjobbja a fantasztikusan védő De Gea volt.

2019.01.12 22:53:16

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Túlzó egyesek felháborodása.

2019.01.12 19:21:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Mia Khalifa rájött, hogy West Ham-szurkoló, rögtön neki is ment az Arsenal középpályásának.

2019.01.11 12:03:44

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

„A forgatás első napja Londonban pompás siker volt. Alig várom, hogy bejelentsem, min munkálkodom.”