Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.17 14:59 Frissítve: 2011.01.21 00:01

Marad-e Gera Zoltán, ha visszajut a West Bromwich az élvonalba?

Két év után újra Premiership-lázban ég Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion és népes szurkolótábora. Szerda este a Wolverhamton elleni 1-0-s hazai győzelem után – amely összesítésbn a birminghamiek 4-2-es továbbjutását jelentette a rájátszás döntőjébe – drukkerek százai lepték el a The Hawthorns nevet viselő aréna játékterét, és úgy ünnepeltek, mintha kedvenceik máris kivívták volna az élvonalbeli tagságot, és nem kellene megtenniük az utolsó lépést.

Ezzel a mozdulattal fejelte be Kevin Phillips (világos mezben) a győztes gólt a Wolverhamptonnak. Ez volt az idénybeli 22. találata
Imago
Ezzel a mozdulattal fejelte be Kevin Phillips (világos mezben) a győztes gólt a Wolverhamptonnak. Ez volt az idénybeli 22. találata

Érdekesség, hogy ezzel egy időben Gera Zoltánnak ismét vannak ajánlatai, ezúttal azonban nem szigetországi egylet, hanem az AEK Athén csábítgatja a magyar válogatott játékost.

Amint azt a Nemzeti Sport megírta, az AEK a gárda magyar légiósát, Tőzsér Dánielt kérte fel, tudakolná már meg honfitársánál, hogyan állna egy ilyen lehetőséghez.

Lapunk információi szerint Gerától kétmillió fontért válna meg a WBA, amit az AEK-nál kicsit sokallnak. A 28 éves játékosnak ugyan lejár a szerződése, a birminghamieknek mégis elsőbbségi joguk van az újabb megállapodásra, ami azt jelenti, hogy olyan könnyen azért nem engedik el a pécsi születésű támadó középpályást.

Gera és a menedzsentje nyilvánvalóan kivár, hiszen rengeteg kérdésre születik meg hamarosan a válasz.

Szavazás

Ön szerint melyik megoldás jobb Gera Zoltánnak?

Írja be az itt látható számot!
Az elsődleges szempont az, hogy feljut-e újra az élvonalba a West Brom, hiszen akkor a magyar fiú – aki egy éve azt hajtogatja, hogy számára a Premiership lenne az igazi – jobban teszi, ha marad. Még akkor is, ha az AEK a Bajnokok Ligájában indul a következő szezonban.

Gera a Wolverhampton elleni, úgynevezett „Black Country derbyn” végig a pályán volt, szokásához híven sokat robotolt, a kapu előtt is sokszor feltűnt, de csak „helyzetecskéig” jutott.

Az ünnepelt sztár egy ideje már nem ő, hanem a West Bromnál az idény legjobbjának megválasztott Diomansy Kamara, Jason Koumas, illetve a Wolves elleni győztes fejesgólt – a WBA szezonbeli 100. találatát – jegyző Kevin Phillips.

Míg Bryan Robson korábbi menedzsernek Gera nagy kedvence volt, addig Tony Mowbray már nem ajnározza. A szakvezető utalt arra, hogy három ember kivételével nem elégedett maradéktalanul az együttessel.

„A Wembleybe kell mennünk, és egyértelművé kell tennünk, hogy nyerünk is, másképp semmit nem jelent, hogy bent vagyunk a döntőben” – nyilatkozta a Wanderers elleni továbbjutást követően a szakember.

„Az egész idényben a csapat egyensúlyáról beszéltem, de még nem érzem, hogy ezt el is értük. Ez azt jelenti, hogy vannak kérdések, amelyeket el kell intéznünk a nyáron, függetlenül attól, melyik osztályban játszunk majd.”

„Ugyanakkor legyen mindenki előtt világos, hogy olyan játékosok, mint Kevin Phillips, Diomansy Kamara és Jason Koumas a minőséget képviselik nálunk, és ők képesek hozni magukat, bármilyen szinten szerepel is a csapat.”

A West Bromwich május 28-án, hétfőn az új Wembley stadionban játssza a Derby Countyval a feljutást eldöntő összecsapást.

A két együttes egymás elleni mérlege a 2006–2007-es idényben: novemberben 2-1-re a Derby győzött hazai pályán, négy héttel később azonban a birminghamiek nyertek 1-0-ra a Hawthornsban.

  • A témával a Nemzeti Sport pénteken megjelenő számában bővebben foglalkozunk.
2020.02.21 12:19:50

Angol labdarúgás T. I.

A portugál szélső igazi elitklubhoz csatlakozott az Espanyol ellen szerzett triplájával.

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.